Dobro dosli!
Ulogujte se ili registrujte svoj nalog :)
DRAGI CLANOVI NAKON 10 GODINA RADA FORUM CE BITI UGASEN DO KRAJA 2015 GOD. OTVARANJE NOVOG FORUMA BICE NAJAVLJENO NA FB STRANICI https://www.facebook.com/Alex.astrology

Niste konektovani. Konektujte se i registrujte se

 » EZOTERIJA » Spiritualizam » KRISTALI » Ogromna je snaga, moć i misterija kristala

Ogromna je snaga, moć i misterija kristala

Ići dole  Poruka [Strana 1 od 1]

wexa


aspektastro tim
aspektastro tim
Ogromna je snaga, moć i misterija kristala

Kristali su simbol srca, Sunca, Meseca, Svetlosti, boje i toplote. Simbol su skrivenih znanja i istine. Oblikovanje kristala predstavlja oblikovanje duše. Predstavljaju takođe simbol duhovnog savršenstva i spoznaje. Poseduju magijske moći i domorodački su simbol velikog duha. Uz mač kao aktivni, predstavljaju pasivni vid volje. U Budizmu kristal predstavlja mudrost, u Japanu kristal je jedno od tri blaga uz mač i ogledalo kao oličenje hrabrosti i istine. U grčko - rimskoj religiji posvećeni su bogovima, dok u hrišćanstvu kristal označava svet Božije svetlosti. U šamanizmu su simbol svetlosti i nebeske moći. Indijanski iscelitelji, šamani, govore o našoj vezi sa životinjskim, biljnim i mineralnim carstvima, o našem jedinstvu sa elementima i kamenjem.
U Indiji je jednom živeo kralj koji je bio vrlo ponosan na svoje bogatstvo. Jogin mu reče: «Ne zaslepljujte se svojim sadašnjim bogastvom». Ovaj odgovori: «Daj mi savet koji ću moći da sledim, prema mojoj prirodi i sposobnostima, a da se ne promeni moj spoljni život, i ja ću ga prihvatiti». Jogin je znao za kraljevu ljubav prema draguljima, pa je izabrao tu kraljevu prirodnu sklonost, kao početnu tačku za meditaciju - i tako prema tantričkoj tradiciji, pretvarajte slabost u izvor snage.
«Posmarajte dijamante na vašoj narukvici, fiksirajte svoj um na njih, tako meditirajte, oni blistaju u svim bojama duge a da ipak boje koje raduju vaše srce nemaju sopstvenu prirodu.

Na isti način mašta je inspirisana raznolikim pojavnim oblicima, koji nemaju svoju sopstvenu prirodu. Sam um je zračeći dragulj, iz koga sve stvari pozajmljuju svoju privremenu stvarnost». I kralj je, dok se koncentrisao na narukvicu na svojoj levoj ruci, meditirao kako mu je rekao jogin, sve dok njegov um nije dostigao čistoću i zračenje besprekornog dragulja. On je postao dijamant.
Osoba koja je našla Kamen Mudrosti, sjajni dragulj prosvetljenog uma, unutar svog sopstvenog srca, transformiše svest smrtnika u besmrtu i opaža beskonačno u konačnom. To je učenje « dijamantskog vozila» tibetsnskih budista. Svi smo mi dijamanti, ali još nesečeni i nebrušeni. Moramo proći mnoge procese pre dostizanja stanja lepote i perfekcije. Teški su i bolni svi ti, ili ovi procesi koje prolazimo, ali nemojmo se ljutiti zbog toga, nego budimo zahvalni za sve, jer će nam oni pomoći da dostignemo cilj - savršeno stanje nivane i prosvetljenja.
Od starih vremena verovalo se da drago kamenje ima psihičke moći. Ono vrši veliki uticaj na sve aspekte naših života. Kamenje je živo - entiteti koji pulsiraju, zrače, vibriraju na različitim nivoima. Oni stvaraju jaka energetska polja koja nam omogućuju da se napunimo njihovim energijama, oni aktiviraju naše sposobnosti, umiruju i teše, isceljuju i balansiraju.
Drevni narodi su smatrali da je svaki dragi kamen kristalizovan od strane i oko nekog entitea. Ovaj entitet je bio sposoban da utiče na nosioca kamena nagoveštavajući događaje koji slede. Oni koji su verovali u skrivene moći kristala pravili su od njih amajlije. U njih su ucrtavali ili ih oblikovali u razne oblike - krst, krug, spiralu ili neki simbol vezan za običaje i tako su kristali doijali dodatnu moć. Možda najjaču mističnu moć ima sveta buba Skarabej koja jaše večno Sunce. Izuzetna je moć i snaga crnog kamenja koje se nalazi u postojbini indijanskog plemena Apači. Sa tim kamenjem, poznatim sada po imenu Apač, Crna stena i Crni obsidijan, to staro pleme izvodilo je magijske rituale.
Pored mističnog značenja kristala oni imaju i i sceliteljsko. Ova «nova» metoda datira iz starih šamanskih obreda isceljenja kada su vračevi tražili pomoć od Majke Zemlje i nalazili je na njoj i u njoj.
Postoji više kristala.
Kada govorimo o kristalima koji služe u svrhu razvoja naše svesti onda govorimo o:
� ličnim kristalima
� kristalima koji služe za lečenje
� kristalima koji služe za poboljšanje međuljudskih odnosa
� kristalima koji se poklanjaju na dar

Lični kristali - su oni koje uvek nosimo sa sobom, bilo gde da idemo i bilo šta da radimo. Naročito je bitno da su uz nas za vreme sna i meditacije jer se tada naše energetsko polje povećava. Kada duže radimo sa njima oni primaju našu energiju, transformišu je i vraćaju nam je mnogo kvalitetniju nego što smo im je mi dali. Sa tom i tako prerađenom energijom potencijal u čakrama se balansira i budi.

Kristali za isceljenje - se biraju u zavisnosti od boje, oblika, mesta nastanka, veličine i delovanja zavisno od astroloških znakova. Preporučuju se neobrađeni kristali jer oni sadrže potpuno balansiranu energiju prirode. Ako koristimo obrađene kristale potrebno je njihovo čišćenje i programiranje. U lečenju se koriste najčešće šestokraki kristali sa jednim ili dva vrha, dok se u meditaciji koriste obrađeni kristali.

Kristali koje poklanjamo - su obično obrađeni i estetski oblikovani i ne poseduju prirodnu energiju. Potrebno je da ih očistimo i programiramo u zavisnosti kakve probleme ima osoba kojoj ih poklanjamo. Možemo ih programirati da donesu toj osobi zaštitu, zdravlje, uspeh u poslu i ljubavi. Bez obzira kako smo i na koji način programirali kristal, dužni smo da to saopštimo osobi kojoj smo ga namenili.

Kristali za poboljšanje međuljudskih odnosa - mogu biti i lični kristali koje poklanjamo.

Sledeća podela je po zodijačkim znacima:
Ovan-pripada mu crveno kamenje,
Bik - pripada mu žuto kamenje
Blizanci - pripada mu ljubičasto kamenje
Rak - pripada mu zeleno kamenje
Lav - pripada mu zlatno i narandžasto kamenje
Devica - pripada joj purpurno kamenje
Vaga - pripada joj žuto kamenje
Škorpija - pripada mu crveno providno kamenje
Strelac - pripada mu tamno plavo kamenje
Jarac - pripada mu crno i belo kamenje
Ribe - pripada im nežno plavo i indigo kamenje

Takođe svakom mesecu u godini pripada određeni kristal:
Januar - garnet,
Februar - ametist
Mart - krvava stena
April - dijamant
Maj - agat
Juni - pearl
Juli - rubin
Avgust - safir
Septembar - mesečev kamen
Oktobar - opal
Novembar - topaz
Decembar - rubin
.

Nazad na vrh  Poruka [Strana 1 od 1]

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu

 
  •  

Free forum | © PunBB | Besplatan Forum međusobnog pomaganja | Signalizirajte zloupotrebu | Posedujte besplatan blog