Dobro dosli!
Ulogujte se ili registrujte svoj nalog :)
DRAGI CLANOVI NAKON 10 GODINA RADA FORUM CE BITI UGASEN DO KRAJA 2015 GOD. OTVARANJE NOVOG FORUMA BICE NAJAVLJENO NA FB STRANICI https://www.facebook.com/Alex.astrology

Niste konektovani. Konektujte se i registrujte se

 » EZOTERIJA » Spiritualizam » feng shui » Godišnja karta leteće zvijezde za 2010

Godišnja karta leteće zvijezde za 2010

Ii dole  Poruka [Strana 1 od 1]

Jagodica

avatar
moderator
moderator
Svake godine godišnje leteće zvijezde mijenjaju položaj, tako da su novi sektori ili blagoslovljeni povoljnim zvijezdama ili pogoršani nepovoljnima.

Najbolji način da ažurirate feng shui svake godine je zabilježiti ove promjene i staviti ispravne pojačivače ili lijekove na odgovarajuće mjesto da najbolje iskoristite dobre zvijezde i kontrolirate energiju loših zvijezda. Ispod navodimo svih devet kompasnih sektora te što trebate raditi u svakom sektoru da poboljšate feng shui:

Zvijezda prosperiteta 8 nalazi se u centru doma
Povoljna zvijezda 8 u centralnom je sektoru 2010 donoseći mnogo financijske sreće stanarima koji ju aktiviraju na odgovarajući način. Domovi s konceptom otvorenog područja u centralnom dijelu doma imat će sreću svih članova obitelji. Ova sretna zvijezda pomaže poboljšati bogatstvo, donoseći lak uspjeh, smanjujući suprotstavljanja i uklanjajući neprijateljstva. Da pojačate ovu povoljnu zvijezdu, stavite kristalnu 8 sa zlatnim pahuljicama u sredini ili 8 od plavog vulkanskog stakla (vodeni element).

Zvijezda budućeg prosperiteta leti na sjeverozapad
Patrijarh uživa ogromnu sreću što se tiče bogatstva i financija 2010. Zvijezda budućeg prosperiteta ne samo da donosi bogatstvo nego i trenutno priznanje. Za poboljšanje ove vrste sreće stavite 9 sjajnih lampi u ovaj dio doma. Također, stavite i plaketu 9 civilnih rangova za unaprjeđenje. Ako planirate renovirati u 2010. počnite i završite radove u ovom dijelu kuće, da bi se osigurali da rad ide glatko.

Zvijezda 6 neba leti na istok

Nebeska zvijezda se smatra vrlo povoljnom, privlačeći sreću koja dolazi kad joj se najmanje nadate. Oni koji kockaju imat će dobiti ako su im sobe na istoku doma. Kuće s glavnim vratima na istoku također će imati beneficija. Ovo se manifestira kao dodatna moć i autoritet. Oni rođeni pod znakom zeca posebno će imati dobrobiti od ove povoljne zvijezde. Da ju ojačate, stavite osam besmrtnika u ovo područje. Ili možete staviti 6 velikih metalnih novčića.

Sjever uživa ljubavnu i romantičnu sreću
Stanari ovog sektora uživaju u ljubavnoj energiji i književnoj sreći zvijezde 4. Ovo je također zvijezda breskvinog cvijeta, tako da oni koji žive u sjevernim sobama imaju dosta romance ove godine. To je također zvijezda koja donosi sreću u obrazovanju. Da ojačate bračnu sreću, aktivirajte sjever pticama ili mandarinskim patkama koje predstavljaju sretan brak... Oni koji
žele obrazovanje trebaju staviti šiljati kristal.

Broj 1 leti na zapad
Bijela zvijezda 1 donosi vrlo dobru karijeru i mentorsku sreću. Također je povezana s pobjedama i uspjehom nad konkurencijom, tako da općenito donosi pobjedničku sreću onima koji uživaju u njezinim dobrim utjecajima. Zvijezda 1 također godi ženama. Prednost je kada stavite pobjedničku zastavu u ovaj kut ili zvončiće sa 6 štapića za dodatni uspjeh i trijumf nad konkurencijom.

Zvijezda 7 ide na jugoistok
Ova zvijezda donosi gubitke, nasilje i krvoproliće. Stanari jugoistočnih soba i kuća koje gledaju na JI, osjetljive su na prevare, što rezultira financijskim gubitkom. U najgorem slučaju ova zvijezda donosi tjelesnu opasnost. Ako vam kuća gleda na JI, trebate staviti odgovarajuće lijekove. Morate biti naročito oprezni i ne vjerovati olako drugima. Najučinkovitiji lijek je dvorogi nosorog ili plavi nosorog i slon. Također možete objesiti male plave nosoroge na torbicu da se zaštitite od lopova.

Broj 2 ide na sjeveroistok

Broj 2 je zvijezda bolesti koja će naškoditi obiteljima kojima prijeti bolest. Kada je netko pogođen zvijezdom bolesti, sigurno će se razboljeti. Izbjegavajte sjeveroistočni sektor. Stavite Tigar i Zmaj Wu lou u taj sektor. Ako je ta zvijezda u vašoj spavaćoj, preselite se u drugu. Ako to ne možete, onda krevet ne bi trebao biti u SI kutu sobe. Nabavite Antahkarana Simbol i stavite ga pored kreveta. Izbacite energije vatre i zemlje iz ovog sektora.

Jug pogađa zvijezda svađalica
Broj 3 svađalica donosi sudske postupke, svađe, nesporazume i probleme s autoritetima. Utječe na one koji su rođeni u godini konja kao i srednju kćer. Držite ovaj dio doma tihim. Stavite plamteći magični kotač ili 3 simbola harmonije. Možete također nositi i privjesak plamtećeg magičnog kotača ili dvostruki prstenasti magični vatreni kotač. Odstranite vodenu energiju iz juga.

Žuta petica pogađa jugozapad
Ovo je najgora zvijezda u FS karti jer donosi teške nesreće, tragedije i lošu sreću. Ova zvijezda donosi gubitak prihoda i može prouzrokovati teške zdravstvene komplikacije. Najbolji način nošenja s ovom zvijezdom je napustiti sobe u koje pada. Ne svirajte glasnu glazbu niti uključujte tv u ovom sektoru. Ne kopajte JZ vrsta i ne sijecite drveća u tom sektoru vrta. Izložite zvono s pet elemenata pagodom ili plaketu.
Preuzeto sa neta

Jagodica

avatar
moderator
moderator
Ono sto se namece kao potreba jos napomenuti da bez obzira sto se nalazimo u periodu broja 8, zbog cega se na zvezdu broj osam gleda kao na izuzetno povoljnu jer je nosilac sazrevajuće energije, koja nosi prosperitet ili "vang". To je onaj kvalitet energije za koji se kaze "vasa sreca je dozrela, tu je" Ali, kada se nadje u centralnoj oblasti doma njeno delovanje je sputano, ona nema snagu da ispolji svoje delovanje i zbog toga se u ovoj godini treba preusmeriti na podrzavanje druge povoljne zvezde (energetskog upliva) 9, koja je nosilac snage rasta. To moze da znaci mnogi stvari, od unapredjenja i povecanja obima posla, do izvrsnih sansi za napredovanje uz dodatne kvalifikacije. Kada se nadje i u poziciji planinske zvezde uvek nosi "dobitak u najavi" a u poziciji vden uvek srecne okolnosti za finansijski prosperitet i zbog toga je treba adekvatno aktivrati. Zbog ovoga upliva svi koji imaju ulaz u severozapadnoj direkciji ili najveci deo svojih aktivnosti upravo obavljaju u ovoj oblasti, ili im je tu spavaca soba mogu da s pravom ocekuju u ovoj godini vise posla i dobre plodove svoga rada.

Na istoku upliv pravi zvezda 6 koja je u periodu osam sustinski povoljna ali je nosilac opadajuce energije, kada prosto prilike beze, izmicu a prepreke se gomilaju, u tekucoj godini unosi konfliktnu energiju narocito ukoliko su ovo aktivno koristene oblasti zivotnog prostora ili kancelarije, za ocekivati je pojavu sukoba sa nadredjenima, poreske teskoce, pa cak i parnicenja oko krsenja zakonskih normativa, psebno ako je posao u oblasti trgovine. Feng shui kura jeste uvodjenje jin vode.

Na severu imamo upliv zvezde 4 koja u periodu broja osam nije uvremenjena sto znaci da njeni pozitivnu uplivi po kojima je poznata kao nosilac dobrih upliva za sticanje visokog obrazovanja i razvoj romanse. Ova energija je ugasena, da bi se oziveo broj 4 potrebna je voda, ali nikada ne treba preterivati kod energizovanja ove energije. Osnovno je biti umeren! S obzirom da u severnoj oblasti gostuje i "tri ubistva" posebno treba voditi racuna ako se postavlja vodeni objekat da se dobro locira mesto i izbegne sediste ove godisnje nepovoljne zvezde. Ozivljavajuci energiju broja 4 mi pruzamo podrsku nasim stremljenjima u pisanju, usvajanju novog znanja, i odnosima.

Zapadni sektor ove godine posecuje zvezda 1 koja takodje ima sustinski povoljne konotacije donoseci mudrost, plemenitost i poslovnu satisfakciju. Kaze se da je ovo energija koja nosi poboljsanje i boljitak koji se vezuje za daleki prosperitet. Ovaj energetski upliv je slab i otuda postoji potreba da se on snazi, energizuje kako bi se aktivirao dugoricni tip dobre energije. Shodno ciklusu elemenata njega podmladjuje energija metala.

Ono sto treba jos ispostovati je biranje datuma kada ce se aplikovati odredjeni lek kako bi smo u startu obezbedili sve povoljne uslove za manifestaciju dejstva. Vodic je da taj dan bude u fazi (elementu) kao i objekat koji izlazemo

Astrolog

avatar
Admin
Admin
odlicno) Dobar tekst, moraću malo pažljivije da ga proučim kasnije


_________________
Neka vam zvezde ostanu naklonjene!
http://aspektastro.org

Jagodica

avatar
moderator
moderator
:)

Olimpijada

avatar
clan
clan
Vrlo jasno i lepo objasnjen tekst.Pokusacu da postavim lekove po vasim instrukcijama pa cu vam pisati sta se desava.Zanimljiv tekst moram ga dobro prouciti.

Sponsored content


Nazad na vrh  Poruka [Strana 1 od 1]

Dozvole ovog foruma:
Ne moete odgovarati na teme u ovom forumu

 
  •  

Free forum | © PunBB | Besplatan Forum meusobnog pomaganja | Signalizirajte zloupotrebu | Napravi svoj blog