Dobro dosli!
Ulogujte se ili registrujte svoj nalog :)
DRAGI CLANOVI NAKON 10 GODINA RADA FORUM CE BITI UGASEN DO KRAJA 2015 GOD. OTVARANJE NOVOG FORUMA BICE NAJAVLJENO NA FB STRANICI https://www.facebook.com/Alex.astrology

Niste konektovani. Konektujte se i registrujte se

 » ASTRO TEME » Rektifikacija » REKTIFIKACIJA, TAJ ČUDESNI ASTRO-POSTUPAK

REKTIFIKACIJA, TAJ ČUDESNI ASTRO-POSTUPAK

Ići dole  Poruka [Strana 1 od 1]

beka-bo

avatar
moderator
moderator
Autor: prof.
Svetlana Panjković


Kada se astrolog-početnik odvaži da krene u avanturu zvanu tumačenje natalnih karata drugih ljudi, jer je pre toga radio samo na svojoj sopstvenoj, za koju naivno misli da ju je izanalizirao uzduž i popreko, i sa strašću se baci na otkrivanje tajni koje nose ostali horoskopi, on ni ne sluti kakve ga muke očekuju na tom novom radnom zadatku. Prvo sa čim se suočava jeste to da mu često, u pojedinim slučajevima, “ništa nije jasno”, jer ga reči klijenta koji sedi preko puta njega zbunjuju i ne uklapaju se u sliku koju vidi pred sobom, odnosno u teorijske postavke koje je vredni astrolog tako pomno izučio. Prosto mu se čini kao da mu slika beži, postaje neuhvatljiva i nedokučiva, a on nikako ne uspeva da pronađe razlog tome. Konačno se posle niza primera i dosta godina astrološke prakse priseti u čemu je stvar i prvo stidljivo, a kasnije sve hrabrije, takvim klijentima postavlja sledeće pitanje: “Da li ste sigurni da je ovo vaše pravo vreme rođenja?”, što kod dotičnih izaziva zaprepašćenje i dovodi do odgovora u stilu: “Kako da ne, pa tako mi piše u krštenici, zar Vam to nije dovoljno tačno”, ili mnogo češće: “Rekla mi je majka, ona se sigurno seća, znam je kakva je, odlično pamti”. Jadan naš astrolog, tek sada je na teškim mukama, jer mora ubedljivo i argumentovano da objasni zašto uopšte tako nešto i pita, i od kakve je to važnosti za izradu natalne karte klijenta.

Dakle, o čemu je ovde zapravo reč? Kada je, pored ostalih neophodnih podataka, dato precizno vreme rođenja, za astrologa tumačenje takve karte ne bi trebalo da predstavlja teškoću. Međutim, ukoliko moramo da vršimo bilo kakvu, makar i minimalnu korekciju vremena rođenja naših klijenata, onda primenjujemo astrološki metod koji se naziva REKTIFIKACIJA. U čemu se sastoji ovaj, u isto vreme i čudesno lep i izuzetno složen postupak? U kreiranju nove natalne karte, koja bi trebalo da sadrži sve ključne momente iz života dotičnog klijenta, kao i mnogo novih podataka koji nam postaju dostupni onog časa kada se uverimo da smo dobro odradili ovaj mukotrpni postupak. Konkretno, to znači sledeće: obratiti pažnju na vrhove novonastalih kuća, kao i na njihove vladaoce i aspekte koje oni međusobno sklapaju. Međutim, što se samog postupka tiče, izgleda da svaki od astrologa ima sopstveni (originalni) način izrade rektifikacije, što je u suštini nebitno, jer nas interesuje samo krajnji ishod, a to je korigovana natalna karta. Što se više truda bude uložilo u istraživanje i u uklapanje, to će zadovoljstvo astrologa biti veće, a samim tim će i tumačenje postati kvalitetnije i kompletnije, što sve ukupno rezultuje zadovoljstvom i klijenta i astrologa. Ipak, za rektifikaciju su najteži oni slučajevi kada je vreme rođenja apsolutno nepoznato, odnosno kada osoba nema ni najmanji dokaz čak ni o tome u koje doba dana se rođenje odigralo, dok se neko ko bi eventualno nešto mogao da nam pomogne ne nalazi više među živima. Ukoliko niste sigurni u svoje znanje, nemojte ni da pokušavate da se bacate u takav istraživački ponor, jer će vas to lako odvesti na stranputicu, iz koje se teško izlazi. Ipak, moram da ponovim da, iako je sam postupak izuzetno težak za rad, kada se dobro izvrši, predstavlja neverovatno veliko zadovoljstvo za samog astrologa, a samim tim povećava njegovu ličnu sigurnost i veru u sopstveni rad.

Ovaj članak posvećujem mom najstarijem klijentu, kome sam, naravno, izvršila rektifikaciju natalne karte, a koji, verovali ili ne, ima tačno 80 godina, još uvek je među nama, živ i relativno zdrav, i redovno dolazi kod mene na konsultacije. Njegova vera u astrologiju i u savete koje mu dajem kao astrolog, veoma mu pomažu, kao i njegovo veoma savremeno prihvatanje astrologije kao sastavnog dela našeg života što je za divljenje. Naročito mu se zahvaljujem na dubokom poštovanju koje mi je ukazao tokom naše saradnje. Sve to još dobija na težini kada se vidi da je reč o osobi sa Suncem u Škorpiji, a svima nama je poznato da su to veoma nepoverljivi ljudi, kojima je potrebno mnogo jakih dokaza da bi se uverili u tačnost nečijih tvrdnji, mada čak ni tada nećete biti sigurni da su ih sve prihvatili, potrebno je još da ih propuste kroz sopstvene “filtere”. Što je najinteresantnije, razlog dolaska uvaženog gospodina kod astrologa su, između ostalog, emotivni problemi! Koliko li je samo jaka životna iskra u njemu trebalo bi svima nama da posluži za primer.

Dakle, šta je to tako zanimljivo mogla da mi pokaže rektifikacija njegove natalne karte? Pre svega, posle uzimanja neophodnih podataka koje obično tražim, rekao mi je da mu je majka rekla da je rođen u 19 časova, što mi je, naravno, izgledalo krajnje neverovatno i neprecizno. Međutim, kada sam vreme pomakla za samo 3 minuta (!) dobila sam pravi horoskop, što me je, priznajem, šokiralo, jer sam očekivala da će posao biti mnogo teži. Odjednom, kao da je slika na ekranu mog kompjutera oživela i počela sa osmehom da niže informaciju za informacijom.

Kako se to vidi? Vrh 4. kuće je došao na 21º. Lava , a vladalac te kuće je Sunce u Škorpiji. Po teoriji Nikole Stojanovića, 21º. je jednak devetom znaku, odnosno Strelcu, pa tako zaključujemo da su njegovi koreni, odnosno poreklo (osa 4. kuće) u inostranstvu (21º) i to u glavnom gradu (Lav) neke zemlje iz muslimanskog sveta (sedište Sunca je u Škorpiji, koja se povezuje sa muslimanima). Kaže da se pretpostavlja da mu je otac stranac - vrh 10. kuće (otac) je takođe na 21º. (Strelac - stranac) i to nemačkog porekla (unutar same 10. kuće se nalazi Uran na 1º. koji je po teoriji Nikole Stojanovića jednak prvom znaku, odnosno Ovnu, što ukazuje na Nemačku), ali da se o tome ili ne zna dovoljno ili se prećutkivalo (sedište Urana je u Ribama - ono što se krije, tajna). Dalje, majka je rođena na Prespanskom jezeru - vrhom njegove 7. a majčine 4. kuće (njeno poreklo) vlada Jupiter na 12º. Device. 12º. je, po teoriji istog autora jednak 12. znaku, odnosno Ribama, što u prirodi predstavlja mora ili jezera, dok sama Devica ukazuje na sitan pesak, odnosno plažu. Otac mu je bio intelektualac (Uran u 10. kući) i vlasnik prvog srpskog časopisa i srpske škole u Carigradu - vladalac 3. a očeve 6. kuće (njegov svakodnevni posao) je Mesec na 18º. Blizanaca (škole i časopisi), dok je vrh same kuće u Raku, što opet znači da je u školi i časopisu upotrebljavan jezik države matice, domovine (Rak). Ta 3. kuća je ujedno i 1. kuća njegovog rođenog brata, koji je bio poliglota, govorio je nekoliko jezika (vladalac je Mesec u Blizancima - jezici), između ostalog, francuski (Mesec je na 18º. koji je analogan Devici - Pariz je u znaku Device). Iz istog razloga, moj klijent vozi francuski automobil (njegova treća kuća - saobraćaj, prevozna sredstva) i to marke Sitroen, moćne vodeće auto kuće koja je među prvima (unutar 3. kuće se nalazi Neptun u Lavu -vodeći, moćan - i to na 13º. koji je jednak prvom znaku Ovnu - biti prvi - vodeći).

Bio je šokiran mojim pitanjem da li u domu ima ikonu ženskog sveca na istaknutom mestu i odgovorio je potvrdno. Kako sam do toga došla? Vladalac 9. kuće, Saturn (religija) se našao u 4. kući (dom) i to u Devici (ženski znak), u konjunkciji sa Jupiterom (istaknuto mesto, čast), ali uz to i na samom vrhu 5. kuće, što me je pomalo zbunilo. Misterija je razjašnjena - radi se o Bogorodici (predstavljena Saturnom, roditelj) sa detetom u naručju (vrh pete kuće, deca)! Ali, pošto je Devica dvojni znak, pored njih se našla još jedna ikona, opet ženskog sveca (Devica) - ikona Svete Petke. Inače, stan mu je sunčan, na šta naravno ukazuje vrh četvrte kuće (dom) u Lavu (svetlo, sunčana strana) i izuzetno veliki (Jupiter u 4. kući), ali se žali da mu je nameštaj zastareo (u istoj kući je i Saturn, koji predstavlja nešto zastarelo, arhaično). Nalazio se (u međuvremenu se preselio u drugi) blizu Tanjuga - Mesec (kuća, dom) u Blizancima (mediji).
Radio je za savezne organe - Sunce u šestoj kući , dok mu je kancelarija (radno mesto - šesta kuća) bila u Palati Albaniji - sedište Sunca je u Škorpiji - Albanija. Kaže da je poslovno sarađivao sa Šiptarima (Škorpija u 6. kući) i to intelektualcima - pored Sunca, u 6. kući se nalazi i Merkur (intelektualci) u Strelcu (stranci). Naravno, ta saradnja je bila odlična, zbog toga što to isto Sunce u Škorpiji sklapa trigon sa Uranom iz 10. kuće. Njegov drugi poslovni prostor, odnosno kancelarija, bio je u ulici generala Ždanova - opet Sunce iz šeste kuće koje je u sekstilu sa Jupiterom (generali) na 12º. (dvanaesti znak, Ribe, Rusi), to jest, general ruskog porekla.

Imao je operaciju želuca u 60. godini - Mars se nalazi u 8. kući (operacije) u Jarcu (pod stare dane) i to u egzaktnoj opoziciji sa Plutonom (uništenje) u drugoj kući, tako da mu je odstranjen (Pluton) deo želuca (Rak vlada želucem). Nažalost, naš dragi gospodin se nikada nije ženio, i to izgleda zbog jakog uticaja majke na njega (Mesec na Asc. i vladalac 7. u 4. kući). Ipak, imao je više bračnih prilika, najsvežiju sam našla sa njegovih 64, odnosno skoro 65 godina - kada je po sistemu primarne direkcije Pluton došao do Jupitera koji je vladalac 7. kuće (brak). Bio je zaljubljen u jednu Splićanku (Jupiter se nalazi na 12º. - more), Hrvaticu (sedište Jupitera je u Devici - Hrvatska), koja je radila u biblioteci (12º. je stepen Riba, koje predstavljaju institucije zatvorenog tipa, među koje spada i biblioteka, gde vlada tišina, što je opet simbolika Riba).

Naravno, još bi mnogo toga moglo da se pročita iz ove zanimljive natalne karte, ali ću to prepustiti vama, drage kolege, sa željom da uživate u radu i prepustite se izazovu nekih drugih rektifikacija, očaravajućih za slušaoce, a tako teških za nas astrologe. Mnogo sreće!


_________________
"Velika je razlika izme�u osobe koja ima veliki problem i osobe koja problem �ini velikim."

Nazad na vrh  Poruka [Strana 1 od 1]

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu

 
  •  

Free forum | © PunBB | Besplatan Forum međusobnog pomaganja | Signalizirajte zloupotrebu | Napravi blog