Dobro dosli!
Ulogujte se ili registrujte svoj nalog :)
DRAGI CLANOVI NAKON 10 GODINA RADA FORUM CE BITI UGASEN DO KRAJA 2015 GOD. OTVARANJE NOVOG FORUMA BICE NAJAVLJENO NA FB STRANICI https://www.facebook.com/Alex.astrology

Niste konektovani. Konektujte se i registrujte se

 » Kafica.... » pitalice » klubic knjizevnika » KNJIZEVNI KONKURSI

KNJIZEVNI KONKURSI

Ići dole  Poruka [Strana 1 od 1]

1default KNJIZEVNI KONKURSI taj 13/9/2008, 14:48

Guest

avatar
Gost
Конкурс ѕа награду "Златна струна"
ОРГАНИЗАЦИОНИ ОДБОР
39. МЕЂУНАРОДНОГ ФЕСТИВАЛА ПОЕЗИЈЕ
„СМЕДЕРЕВСКА ПЕСНИЧКА ЈЕСЕН“

РАСПИСУЈЕК О Н К У Р СЗа награду „Златна струна“ која се додељује аутору најуспешније песме.

Аутори на конкурс могу послати највише две необјављене песме написане на српском или на неком страном језику са обавезним преводом на српски.

Песме потписане шифром и откуцане у четири примерка ( разрешење шифре запечаћено у посебној коверти доставити уз песме ) и послати на адресу:

МЕЂУНАРОДНИ ФЕСТИВАЛ ПОЕЗИЈЕ
„СМЕДЕРЕВСКА ПЕСНИЧКА ЈЕСЕН“
( за конкурс )
ПП 118 , 11300 Смедерево
Република Србија
Песме треба да стигну до 1.октобра 2008.године.

На фестивал, који се одржава 5. и 6. новембра 2008.године, биће позвано пет аутора најуспешнијих песама.Одлука жирија о добитнику „Златне струне“ биће саопштена на завршној вечери Фестивала.
Добитнику награде припада Статуета „Златна струна“ (рад вајара Селимира Јовановића) и новчани износ.Poslednji izmenio dragana dana 13/9/2008, 14:54, izmenjeno ukupno 1 puta

2default Re: KNJIZEVNI KONKURSI taj 13/9/2008, 14:52

Guest

avatar
Gost
Велики књижевни конкурс ЗАВЕТИНА се захуктава...

Вести са Великог
књижевног конкурса
Едиције ЗАВЕТИНЕРукописи полако пристижу: рукописи збирки песама, кратких прича, романа, есеја, полемика, превода... Из Србије, Канаде, Хрватске, Немачке, Русије, Црне Горе, Босне и Херцеговине... Ни месец дана након што је конкурс расписан, пристигло је преко четрдесетак рукописа. Поједине одломке или избор из тих пристиглих рукописа, публиковали смо на нашим блоговима http://www.zavetineplusultra.com/ , http://www.trecasrbija.blogspot.com/ , http://www.arhivuosnivanju.blogspot.com/... Биће штампани у првом пролећном броју нашег часописа "Посебна породична заветина" 9-10/2008, који ускоро излази, такође, прилози из пристиглих рукописа са најнеопходнијим обавештењима о њиховим ауторима. Да бисте обезбедили дигиталну верзију овог броја часописа (ако већ нисте!) треба да се јавите секретару нашег тима ЗАВЕТИНА, како бисмо Вас на време ставили на мејлинг листу. (Треба да се јавите на ову и-мејл адресу lakomica@verat.net , да пошаљете своју тачну интернет адресу, као и кућну.)
Јавило нам се на стотине аутора, међу којима није мали број оних који нису схватили прави смисао и Великог књижевног конкурса Едиције ЗАВЕТИНЕ, као и других наших конкурса. Едиција ЗАВЕТИНЕ је расписала Велики конкурс како би публиковала, објавила нове рукописе, познатих и непознатих аутора. Понављамо - немојте нам слати већ објављиване и публиковане књиге, то нисмо тражили.
Ми наравно знамо да би било добро поново штампати или публиковати неке већ објављиване, али заборављене књиге. Али ми нисмо у могућности да то сада чинимо.
Дакле, књижевни конкурс Ед. ЗАВЕТИНЕ је расписан да би се откриле нове ствари, нови рукописи, а нарочито - понављамо - препеви и преводи светских песника на српски (или хрватски) и српских песника на светске језике
. Јер препеви и преводи су чудесни мостови између најудаљенијих култура и народа, између различитих цивилизација и раса...
Захваљујемо свим електронским медијима, како у Србији, тако и по осталим земљама у окружењу, па и у Европи, које су схватиле смисао и значај овогодишњег Великог књижевног конкурса Едиције ЗАВЕТИНЕ.
Потенцијалним учесницима овог књижевног конкурса поручујемо: Пожурите полако! До децембра има довољно времена да поново и поново средите ваше рукописе. Не заборавите прописани обим рукописа.
И поново прегледајте Колекције за које мислите да конкуришете на нашем Веб сајту http://www.zavetine.rs/. Придржавајте се правила овог конкурса који је - подвлачимо - некомерцијалан!
Ако сте одлучили да ваше рукописе пошаљете током јуна и јула ове године, учините то на интернет адресу lakomica@verat.net (због проблема које тренутно имамо са нашом интернет адресом zavetine@verat.net , тј. са провајдером).

3default Re: KNJIZEVNI KONKURSI taj 11/2/2011, 03:52

Aleksandra Caki

avatar
clan
clan
СКУПШТИНА ОПШТИНА СОКОБАЊЕ
ОРГАНИЗАЦИЈА ЗА ТУРИЗАМ, КУЛТУРУ И СПОРТ СОКОБАЊЕ
И
КЊИЖЕВНИ КЛУБ ''СОКОЛОВО ПЕРО''

о б ј а в љ у ј у:

VI КЊИЖЕВНИ КОНКУРС ''ЈУТРО НАД ОЗРЕНОМ 2011.''

Т е м а:
Слободна

Услови:
До три песме у три примерка под шифром, са разрешењем шифре у посебној коверти, краћом биографијом и телефонима за контакт. Молимо Вас да не шаљете више од три песме, као и песме дуже од 40 стихова. Такви радови и радови који буду пристигли после 1. маја неће ући у конкуренцију.
Право учешћа имају сви књижевни ствараоци Србије, Црне Горе, Хрватске, Македоније, Словеније, Босне и Херцеговине и дијаспоре, који пишу на српском језику.

Конкурс траје од 1. марта до 1. маја 2011. године

Најбоље песме ( награђене, похваљене и запажене )
ући ће у зборник ''Јутро над Озреном 2011.''

Н А Г Р А Д Е:

1. НАГРАДА: Пехар, диплома, уметничка слика, комплет књига.....
2. НАГРАДА: Диплома, комплет књига.....
3. НАГРАДА: Диплома, комплет књига.....

Осим награђених, још пет аутора који су ушли у најужи избор биће похваљени и добири одговарајуће дипломе.

Постоји могуцност обезбеђења и других награда.

ПРОГЛАШЕЊЕ ПОБЕДНИКА И ДОДЕЛА НАГРАДА ОБАВИЋЕ СЕ
ПОЧЕТКОМ ЈУЛА 2011. ГОДИНЕ

РАДОВЕ СЛАТИ НА АДРЕСУ:
КЊИЖЕВНИ КЛУБ ''СОКОЛОВО ПЕРО''
18230 СОКОБАЊА

ТЕЛЕФОН ЗА КОНТАКТ:
018/830 962, 064/4731812

КЊИЖЕВНИ КЛУБ ''СОКОЛОВО ПЕРО'' СОКОБАЊА

Sponsored content


Nazad na vrh  Poruka [Strana 1 od 1]

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu

 
  •  

Free forum | © PunBB | Besplatan Forum međusobnog pomaganja | Signalizirajte zloupotrebu | Napravi besplatan blog