Dobro dosli!
Ulogujte se ili registrujte svoj nalog :)
DRAGI CLANOVI NAKON 10 GODINA RADA FORUM CE BITI UGASEN DO KRAJA 2015 GOD. OTVARANJE NOVOG FORUMA BICE NAJAVLJENO NA FB STRANICI https://www.facebook.com/Alex.astrology

Niste konektovani. Konektujte se i registrujte se

 » EZOTERIJA » Spiritualizam » feng shui » FENG SHUI ZA LJUBAV

FENG SHUI ZA LJUBAV

Ići dole  Poruka [Strana 1 od 1]

1default Re: FENG SHUI ZA LJUBAV taj 14/7/2008, 19:34

lavica

avatar
aspektastro tim
aspektastro tim
FENG SHU-EM DO SPASA U LJUBAVI


Razmestite malo svoje stvari i život će vam se promeniti. Zvuči nemoguće? Mnogi praktikanti feng shuija ne bi se s vama složili. Na kraju krajeva, ništa vas ne košta isprobati. Niste li zadovoljni nekim delom svog ljubavnog života, saznajte što bi po tom pitanju trebalo napraviti

Ukoliko stvorite kvalitetnije okruženje u kojem energija može nesmetano teći, biće vam lakše privući u život ono što vam treba. To je pojednostavljena verzija principa na kojima se temelji feng shui, umetnost življenja u skladu s našim okruženjem.

Budemo li se prema svojem okruženju odnosili kao prema produžetku samih sebe, obećava feng shui, ukloni ćemo iz njega negativne aspekte te u potpunosti iskoristiti prednosti koje nam može pružiti poput zaštite i sigurnosti.

svece feng shuiIako ga većina povezuje s istočnjačkim učenjima, feng shui u smislu uređenja prostora prisutan je u svim kulturama sveta. Od davnina su se kuće radile od prirodnih materijala, pazeći pritom i na unutrašnji raspored. Tako su se, na primer, vecei nalazili izvan kuća. Ljudi možda nisu znali zašto, ali su tako napravili. Nazovimo to intuicijom ili 'unutrašnjim glasom'. Ono što se mora priznati Kinezima je da su od toga napravili nauku.

U celoj je toj nauci itekako dosta prostora posvećeno ljubavi. Ponavljaju li vam se uvek iste greške u vezama, bezizlazne situace ili ne možete naći onog pravog, možda je vreme da preispitate prostor u kojem živote i samim time svoj 'unutrašnji glas'.

Naravno, ne očekujte čuda, promene trebaju biti sistemske i vi im se postupno trebate prilagođavati. Za početak napravite veliko čišćenje. Čak i ako ste nedavno imali veliko čišćenje ili redovno održavate svoj stan, neka vam to bude startna tačka. Bacite sve papiriće koji vam ne trebaju, predmete koji su oštećeni, odeću koju niste nosili duže od godinu dana uredno složite i darujte nekome….

Ne zaboravite i na spremišta, podrume ili tavane. Podrum je vaša podsvest, a tavan nadsvest i stanje u kojem su oni je de vas. Upravo zato ne dvojite previše oko nekih prastarih uspomena koje čuvate na tavanu, jer čuvajući njih onemogućavate sebi da krenete dalje u stvaranje novih sećanja. Kada ste to sredili, krenite dalje…

UGAO

Jugozapadni i zapadni deo vašeg doma su područje ljubavi. Ono što vam treba u njemu su zdrava biljka, par svećica, figurica dvoje zaljubljenih, par životinja koji u stvarnom životu simbolizuju vernost, crveni lampion ili sveća, crvena tkanina (ako je, na primer, u tom delu neka polica, tkaninom prekrijte njene rubove), po mogućnosti svila. Ne preterujte sa simbolima - odaberite dva-tri i održavajte taj deo stana urednim. Brinite i za biljku, osuši li se neki njen deo, uklonite ga dijagonalnim rezom kako bi mogla dalje nesmetano rasti i razvijati se.


SPAVAĆA SOBA

Isto važi i za pojedinačne jugozapadne uglove svake prostorije, a najviše pažnje obratite na ovo područje u spavaćoj sobi. Ukoliko je krevet uz zid na kojem su i vrata, premestite ga na suprotni zid. Time ćete sprečiti svađe s partnerom i negativne emoce u vezi. Pokušajte izbeći i da krevet bude smešten direktno preko puta ulaza u sobu. Najbolji je položaj dijagonalno u odnosu na vrata, tako da direktan upliv vazduha koji ulazi u sobu ne 'udara' o krevet.

Takođe se pobrinite da vam spavaća soba služi isključivo za odmor, opuštanje i romantiku. Ne unosite posao u nju jer će vam uništiti senzualnu energiju. Izbegavajte i porodične fotografije – teško da ćete slikom prabake pored kreveta podstaknuti male noćne igrice.

Ukoliko je spavaća soba spojena s kupatilom ili su smeštene jedna pored druge, pobrinite se da su vrata kupatila uvek zatvorena te daska šolje uvek spuštena. Tako ćete izbeći širenje otpadne energije u prostoru namenjenom vašem odmoru.

UPARIVANJE

Proverite koliko je stvari u vašem 'ljubavnom području' upareno, odnosno koliko ih nije. Što više sparenih predmeta smestite u spavaću sobu, to ćete stvoriti više 'sparene energije'. Bilo da je reč o slikama ili posterima na zidu, svećama, cveću, kutijama za nakit, sve što držite u sobi neka bude u paru.

NAPRAVITE MESTA

Ima li u vašem životu, doslovno, mesta za drugu osobu? Ukoliko tražite partnera, napravite u svojem domu mesta za tu osobu. Kako? Ostavite pokoju praznu fioku, neka pored kreveta s obe strane bude noćna lampica, neka se krevetu lako prilazi s obe strane. Pošaljite jasnu poruku svemiru da u vašem domu ima mesta za dve duše.

PATKICE

mandarinske patkiceeMandarinske su patke simbol vernosti i braka. Nakon što pronađu svog partnera, ostaju s njim do kraja života. Upravo zato je statua ili slika s ovim slatkim bićima (u paru) idealan ukras za vaš dom.

Osim patkica, za ovu će svrhu odlično poslužiti i divlje guske ili golubovi. Najbolje će biti ako su izrađeni od poludragog kamenja, prozirnog ili ružičastog kvarca, turmalina ili crvenog korala. Nemojte koristiti drvene patkice (eventualno mogu proći ako su obojene u crveno) jer je drvo kao element u sukobu sa zemljom.

PROMENITE BOJE

Boja romantike je ružičasta, a boja strasti crvena. Naravno, to ne znači da si trebate celu sobu obojiti u ružičasto. Pokoji ružičasti jastuk, tepih i dve roze sveće učiniće svoje.

S crvenom, pak, ne treba preterivati. Ubacite li previše crvene u svoj životni prostor, to bi moglo potaknuti raznorazne rasprave i prepirke. Ako imate crveni lampion u jugozapadnom delu sobe, to će biti sasvim dovoljno. Ne postavljajte ga prenisko, neka bude u ravnini prsa ili očiju kako bi se pojačala energija crvenog svetla. Nemate li kuda smestiti lampion, upotrebite crvenu žarulju koju ćete smestiti na jug, jugozapad ili severoistok.

Ukoliko ste već na rubu iznemoglosti od traženja onog pravog/prave i spremni ste ama baš na sve – obojite u crveno celi jugozapadni zid sobe. Kako je ovo uistinu drastična mjera, jednom kada se vaša veza ostvari, ne zaboravite zid vratiti u njegovo normalno stanje.

2default Re: FENG SHUI ZA LJUBAV taj 30/7/2008, 20:28

bejbi

avatar
clan
clan
Feng shui za vaš ljubavni život
Ako je vaš ljubavni život negde na nuli, ili vam je veza trenutno na mrtvoj tački, pogledajte naš vodič za prolećno spremanje ljubavnog života uz feng šui.
Zasnovan na kroćenju prirodnih sila radi postizanja napretka, harmonije i vitalnosti, feng šui je drevna kineska veština uređenja doma pomoću koje možete da stvorite - ili razorite - sreću. Zato zgrabite kompas i bacite se na posao!
Prvo treba da ustanovite na koju stranu sveta gleda vaša kuća. Pošto ne možete da pomerate kuću (osim ako ne živite u kamp kućici!), treba da vidite u kom pravcu su postavljeni uglovi vaših soba.
Svaki pravac je povezan sa određenim aspektom vašeg života, tako da ako želite da unesete promene u ljubavni život, treba da obratite pažnju na jugozapadne delove kuće.
Spavaću sobu obojite žutim nijansama, jer je to boja uzajamnih odnosa. Da biste obezbedili dobru komunikaciju i sreću u vezi, postavite dve ružičaste sveće u staklenim svećnjcima sa svake strane kreveta.
Ako želite da strast pokulja, na vrata spavaće sobe postavite zavesu od perli jer ona podstiče novu energiju i odbija neverstvo, a komplet ukrasnih lampica postavljenih da vise iznad kreveta stimuliše vašu energiju sreće i osećanje ljubavi.
Pazite da krevet ne bude nasuprot vratima spavaće sobe, inače vi i vaš partner možda nikada nećete biti dobrog zdravlja, a to je poslednje što biste želeli u vezi.
Ogledala su takođe nepoželjna. Ne samo zbog toga što je najneprijatniji mogući prizor ujutru vaš sopstveni odraz, nego i zato što držanje ogledala u spavaćoj sobi može da dovede do kraha veze zbog neverstva ili uplitanja treće osobe.
Savršeni miris romantike je vanila. Taj zemljani elelment koji kontroliše naš ljubavni aspekt, pojačava privrženost u vašem životu, i ako se zapali u jugozapadnom uglu može da izazove fizičku privlačnost.
Uz zapaljene sveće i opojni miris, treba li vam još neko opravdanje da ne uživate u ljubavi kako večeras tako i svake noći?


10 Feng Shui savjeta za privlačenje ljubavi u život

Osobe koje prakticiraju Feng Shui vjeruju kako je najbolji način za privlačenje ljubavi u život napraviti promjenu u okolini koja nas okružuje. Navodimo 10 savjeta koji će vam pomoći privući ljubav te zadržati strast u dugim vezama ili braku.

Zamijenite slike usamljenih osoba slikama sretnih parova - Feng Shui savjet br.1
Umjetnički radovi imaju značajan utjecaj na našu podsvijest. Kada se okružite fotografijama, slikama ili skulpturama solo osoba, postepeno ćete prilagoditi sebe toj viziji. Zamjena takvih slika sa sretnim parovima učinit će vas otvorenijima za ljubav.

Kreirajte raspored sjedenja za parove - Feng Shui savjet br.2
Jednosjedi šalju glasnu i jasnu poruku – odmakni se!. Zbog toga ako tražite ljubav, kreirajte raspored sjedenja prilagođen romantičnim parovima. Dvosjedi i stolice razmještene pod ugodnim kutovima slati će signal kako ste spremni za vezu.

Izbacite televizor iz spavaće sobe - Feng Shui savjet br.3
Ništa ne ubija romantiku kao kasno-noćno gledanje televizora. Ako imate problema sa spavanjem, pokušajte s čitanjem ljubavne poezije ili romana. Na taj način će vaša podsvijest kreirati virtualni ljubavni magnet.

Nabavite senzualan pokrivač - Feng Shui savjet br.4
Stari jastuk s najobičnijim ili dječjim sličicama neće učiniti vaš seksualni život nimalo zanimljivim. Kupite svilene ili satenske jastučnice, plahte i prekrivače, oni će prizivati strast u krevet.

Smanjite veličinu kreveta - Feng Shui savjet br.5
Spavanje na velikom krevetu neće potaknuti intimnost. Investirajte u novi krevet nešto manjih veličina, želite li pronaći ljubav svog života. Ako to niste u mogućnosti potrudite se ubaciti jastučiće koji će bar malo smanjiti slobodan prostor na krevetu.

Pripremite se za društvo - Feng Shui savjet br.6
I ako živite sami, držite nešto prostora u ormaru slobodno. Također, kupite ekstra četkicu za zube. Na taj način sebi demonstrirate volju za dijeljenjem prostora još s nekim. Vaši romantični potencijali će biti osvježeni.

Odmaknite krevet od zidova - Feng Shui savjet br.7
Naslonite li krevet na zid, na taj način ćete spriječiti sve šanse za ulazak ljubavi u život. Krevet razmjestite tako da ima dovoljno mjesta prolazak oko njega sa svih strana. Prije nego što uspijete obići oko njega, u krevet će ušetati ljubav.

Napravite idealan „ljubavni gua“ - Feng Shui savjet br.8
Koristite ulazna vrata svog doma kao polaznu točku. Najdalji desni kut predstavlja vaš odnos s partnerom i poznat je kao „ljubavni gua“ u Feng Shuiu. Stoga, taj kutak učinite idealnim ljubavnim područjem. Udobna sjedalica s prilagodljivim osvjetljenjem je idealna za to posebno mjesto.

Obitelj stavite gdje joj je mjesto - Feng Shui savjet br.9
Vaša spavaća soba predstavlja vaš romantični život. Stoga, posljednja stvar koju trebate u njoj imati je slika mame i tate. Dječji umjetnički radovi i igračke također će unazaditi vaš ljubavni život. Poštujte odnose s obitelj, ali na mjestima prikladnijima od vaše spavaće sobe.

Think Pink! - Feng Shui savjet br.10
Tople boje poput ružičaste ili crvene značajno će oživjeti vaš ljubavni živo. Nježnije nijanse poput roskaste, koraljne i druge pastelne nijanse privući će nježnog partnera, dok će tamnije boje poput narančasto-crvene, bordeaux privući će partnera koji će otkriti vašu strastvenu i pustolovnu stranu.

3default Re: FENG SHUI ZA LJUBAV taj 19/10/2008, 19:10

Katarinaki

avatar
aktivan clan
aktivan clan
Ono sto je po Feng Shuiu,da na mestu ljubavnod gua ne treba da budu trouglasti predmeti da ne bi nailazila na zauzete muskarce/zene mislim da je apsolutno tacno...makar u mom slucaju!!! Od kad sam sklonila trouglasti predmet sa tog mesta,nemam vise "problema" sa zauzetim muskarcima....

4default Re: FENG SHUI ZA LJUBAV taj 26/12/2008, 16:57

Jagodica

avatar
moderator
moderator
Kako da privucete ljubav u svoj dom?


Svi mi zelimo ljubav u svom zivotu. Nekim ljudima to lako polazi u zivotu, ali nekima ona kao da stalno izmice. Na svu srecu, postoje mnoge stvari koje mozemo da uradimo sa kucnim okruzenjem kako bismo privukli mir, harmoniju i ljubav.

Ulazna vrata

Glavni ulaz zapravo predstavlja usce u vas dom. Najveci deo energije ulazi na glavni ulaz. Ta vrata ne bi smela da budu ni prevelika ni premala u odnosu na dimenzije kuce.

Ulazna vrata takodje treba da budu lako uocljiva. Ukoliko je vasim posetiocima tesko da pronadju vasa ulazna vrata, isto to ce se desiti i sa energijom č'i. Shodno tome ona treba da deluje gostoljubivo, a ljudi koji stoje na ulazu trebalo bi da budu u stanju da na trenutak ugledaju unutrasnjost kuce.

Pobrinite se da ulazna vrata budu zasticena od sarova i otrovnih strela. Najgori moguci sar nastaje kada ulica vodi u pravoj liniji direktno prema vasem glavnom ulazu. Na svu srecu, kao sto znate, sar prestaje da postoji onda kada ga ne vidite. Shodno tome, zivica, ograda ili skup drveca mogu da posluze za simbolicno nestajanje sara. Ukoliko to nije moguce, mozete da primenite ogledalo pa-kua za odbijanje sara natrag, tamo odakle je dosao.

U drevnoj Kini ljudi su verovali da duhovi mogu da putuju samo pravim linijama. Ako staza ispred vase kuce krivuda ili ima ostre zaokrete duhovi ne mogu da udju u vas dom kroz ulazna vrata.

U feng shuiju se kao zastita cesto koriste figure zivotinja. Ukoliko imate potrebu za nekim oblikom sigurnosti, mozete da postavite par kamenih figura zivotinja ispred ulaznih vrata. U ovu svrhu obicno se koriste lavovi.

Smatra se da je feng shui los kada posetioci koji dodju do ulaznih vrata istog trenutka ugledaju stepenice koje vode na gore. Razlog tome je sto ovakva situacija zbunjuje energiju č'i, koja ne zna da li da ostane u prizemlju ili da se uputi na gornji sprat. Takodje se veruje da ce u kuci sa ovakvim ulazom ukucani radije ici na gornji sprat, nego se druziti sa ostalim ukucanima.
Luster ili viseci kristal imaju ulogu leka u ovakvoj prilici. Luster treba da se obesi na tavanicu otprilike na pola puta izmedju ulaza i podnozja stepenica.

Smatra se da je feng shui los kada se sa ulaznih vrata vide toalet ili kupatilo. Razlog je to sto u feng shuiju voda oznacava novac. Shodno tome, kada vidimo vodu kako kaplje ili otice, to je los feng shui, jer zapravo posmatramo novac kako nestaje. Toaleti ili kupatila stvaraju negativan č'i i trebalo bi da budu smesteni u sporednim delovima kuce, gde ce biti skoro nevidljivi. Ako se ove prostorije vide sa ulaznih vrata, pazite da njihova vrata uvek budu zatvorena.Isto tako bilo bi dobro da postavite ogledalo na ta vrata kako bi prostorija simbolicki nestala.

5default Re: FENG SHUI ZA LJUBAV taj 26/12/2008, 16:58

Jagodica

avatar
moderator
moderator
Dnevna soba

Vasa dnevna soba tebalo bi da bude relativno blizu vasih ulaznih vrata. Ona treba da bude topla i gostoljubiva. U njoj bi takodje trebalo da budu izlozeni predmeti koji odrazavaju interesovanja clanova domacinstva.

U svakoj prostoriji postoje mesta moci. To su fotelje i kauci postavljeni tako da onaj ko sedi u njima moze da vidi glavni ulaz u sobu bez okretanja glave. Na istoku se smatra da je uljudno da domacin ponudi ova mesta posetiocima, a sam zauzme manje povoljan polozaj.

Ukoliko zivite sami, potrudite se da koristite sva mesta za sedenje u dnevnoj sobi i trpezariji. Ako obicno koristite samo jednu stolicu, podsvesno saljete poruku da ne zelite da ostala mesta budu zauzeta. Shodno tome, ako zelite da privucete ljubav ljubav u svoj zivot, treba sto cesce da menjate mesta na kojima sedite.

Jedna moja poznanice je strasno patila zbog usamljenosti sve dok je nisam podstakao da koristi i druge stolice u domu. Danas ona ima novu ljubavnu vezu, a takodje je postala i clan grupe koja igra bridz naizmenicno po kucama clanova..Toliko je zauzeta i srecna da nema vremena da se oseca usamljeno.

Naravno posebnu paznju treba posvetiti oblasti braka u ovoj sobi. U ovom polju izlozite privlacne ukrase i sve ono sto vas podseca na ljubav i romansu. Ako se nalazite u vezi koja nema strasti, pokusajte da u ovo polje stavite nesto crveno. To ce pomoci da se veza revitalizuje.


Kuhinja

Najvazniji deo kuhinje jeste stednjak. Ranije se smatralo da je stednjak centar porodicnog bogatstva. Bitno je da onaj ko kuva na stednjaku moze da vidi svakoga ko ulazi u ovu prostoriju, a da nemora da okrece glavu. Veruje se da ljudi koji udju u prostoriju iza ledja osobe koja kuva mogu da je iznenade i time ugroze kvalitet hrane. Ogledala mogu da posluze kao lek u slucaju kada je kuvar pri kuvanju okrenut ledjima glavnom ulazu u tu prostoriju.

Frizider treba da bude dobro napunjen...to oznacava bogatstvo i izobilje. Skoro sasvim prazan frizider ukazuje na izostanak izobilja, a to se odrazava na vas ljubavni zivot, isto kao i na svaki drugi aspekt vaseg zivota.

Pobrinite se da u kuhinji ne bude ni jedna slavina koja curi. One oznacavaju da novac otice od vas. Cevi koje odnose vodu ne bi trebalo da se vide iz istog ovog razloga.


Trpezarija

Trpezarija treba da deluje prostrano. Najznacajniji deo namestaja u ovoj prostoriji je trpezarijski sto. Ljudi koji sede za trpezarijskim stolom trebali bi da budu u mogucnosti da pridju i izadju bez ikakvog ogranicenja. Ukoliko zivite sami, obavezno sedite na razlicitim stolicama oko stola da bi ste podstakli posete.

Ova prostorija je povezana sa obiljem. U njoj biste mogli da obesite veliko ogledalo u kome ce se ogledati jela na stolu i stvarati utisak da ih ima dvostruko vise.

Cinija sa svezim vocem na stolu asocira na ljubav, kao i na punocu i izobilje. Potrudite se da jedete to voce i da ciniju redovno dopunjavte novim za

6default Re: FENG SHUI ZA LJUBAV taj 26/12/2008, 16:58

Jagodica

avatar
moderator
moderator
Spavaca soba

Ovo je najvaznija prostorija u kuci u pogledu ljubavnog zivota. Svakako zelimo da podstaknemo priliv sto vece energije u ovu prostoriju preko dana, buduci da provodimo po nekoliko sati spavajuci u njoj preko noci. Preko dana bi trebalo otvoriti roletne kako bi svetlost ulazila u sobu. Ukoliko je moguce, otvorite i prozore. Sunceva svetlost je dobra, ali sunceva svetlost ne bi trebala da pada direktno na krevet. Razlog ovome jeste verovanje da se tako preterano aktivira krevet, a to otezava spavacu da utone u san. Ipak, ukoliko ste u toku nove ljubavne veze, preterano aktiviran krevet je mozda bas ono sto zelite!

Krevet treba da dodiruje zid da bi imao oslonac. Podnozje kreveta ne bi trebalo da se pruza direktno u pravcu glavnog ulaza u sobu. Ova situacija je poznata pod imenom mrtvackog sanduka. U drevnoj Kini, ljudi su sahranjivani u skladu sa svojim horoskopom, i u nekim slucajevima morali su da cekaju i po mesec dana da bi bili sahranjeni. Njihovi sanduci radjeni su u dvoristima hramova. Kada Kinezi vide podnozje kreveta usmereno direktno prema vratima, to ih podseca na polozaj mrtvackog sanduka.

Krevet bi trebalo da bude postavljen tako da onaj koji lezi u njemu moze da vidi svakoga ko ulazi na glavna vrata sobe a da ne mora da okrece glavu za vise od 90 stepeni. Mi smo najranjiviji kada spavamo, i ovaj tradicionalni feng shui koncept oslikava upravo taj strah. Naravno, mozete da upotrebite ogledalo ako ne postoji nijedno drugo prikladno mesto za krevet.

Sa tacke gledanja feng shuija, ne mozete nikada da imate previse ogledala u domu. Ipak, u spavacoj sobi postavljajte ih sa posebnom paznjom. Zapravo, neki prakticari feng shuija tvrde da u spavacoj sobi uopste ne bi trebalo koristiti ogledala. Razlog tome je sto odrazi koje ona prave stvaraju iluziju da u sobi ima jos ljudi, a ovo moze da ima razorno dejstvo na blisku ljubavnu vezu. Najgori polozaj za ogledalo je da stoji nasuprot podnozja kreveta. Postoje dva razloga za ovu tvrdnju. Veruje se da to ima stetno dejstvo na ljubavne veze. U tradicionalnom feng shuiju takodje se veruje da ukoliko se probudite u toku noci i podignete se u sedeci polozaj, mozete da ugledate svoj odraz u ogledalu i tako pomislite da je u pitanju duh. Ukoliko imate bilo kakav strah u pogledu postavljanja ogledala u spavacu sobu, mozda je bolje da ih stavite u kupatilo ili garderobu, gde nemogu da nanesu nikakvu stetu.

Pastelne boje i blago osvetljenje, mogu da stvore smirenu i opustenu atmosferu u ovoj prostoriji. Veruje se da ostra, jaka svetlost u spavacoj sobi stvara stres i napetost.


Kupatilo i toalet

Ove dve prostorije trebalo bi da budu neprimetan deo kuce. Na taj nacin obezbedjuje se privatnost ljudima koji borave u njima. U idealnom slucaju one bi trebalo da se nalaze uz spoljasnji zid jer stvaraju negativan č'i. Toalet u sredistu kuce siri negativan č'i po celom domu.

U pogledu feng shuija, bolje je kada su kupatilo i toalet razdvojeni u dve zasebne prostorije. Ukoliko se nalaze u jednoj, gledajte da poluzid ili pregrada dele prostoriju na dva dela kako bi se stvorio bar odredjeni stepen privatnosti.

Kupatila u nastavku sobe veoma su popularna na zapadu, ali prema feng shuiju su losa. Negativna energija koja se stvara siri se po spavacoj sobi. Isto tako, ona deluju tako da spavaca soba u obliku kvadrata ili pravougaonika poprimi nepravilan oblik, a to izaziva feng shui probleme.

Kupatilo i toalet nikada ne treba da se nalaze u sektoru bogatstva u kuci . Prirodno, voda odlazi iz tih prostorija, a buduci da u feng shuiju voda predstavlja novac, ove prostorije u oblasti bogatstva ukazuju na njegovo postepeno smanjivanje. Isto tako ove prostorije nebi trebalo da se nalaze u sektoru braka jer to oznacava da ljubav i romansa simbolicki oticu kroz toalet.

Na svu srecu postoji lek u slucaju da se vase kupatilo nalazi u sektoru bogatstva ili braka. Prvo, vrata bi trebalo da budu skoro uvek zatvorene. Postavite ogledalo na dva suprotna zida u kupatilu, jer na taj nacin simbolicki prostorija nestaje. Neki strucnjaci savetuju da se primene 4 ogledala. I na kraju, trebalo bi obesiti ogledalo sa spoljasnje strane vrata jer to stvara simbolicki efekat da prostorija iz vana bude deluje nevidljivo.
__________________

7default Re: FENG SHUI ZA LJUBAV taj 26/12/2008, 17:01

Jagodica

avatar
moderator
moderator
Kako da podstaknete oblast braka

Najvazniji sektor braka u vasem domu jeste onaj koji je naznacen u pa-ku postavljenom preko cele kuce. Sledeci po znacaju jeste oblik braka u vasoj spavacoj sobi, a za njom slede ona u dnevnoj sobi, a potom one u drugim sobama u vasem domu.

Pocnite time sto cete pojacati svetlo u tom delu doma. Ako je sektor braka u vasem domu tmuran i slabo osvetljen, sve ljubavne veze imaju izgleda da budu bezivotne i apaticne. Svetlost mozete da pojacate tako sto cete roletne i zavese drzati otvorene preko dana.....a nocu neka vam ovaj deo bude dobro osvetljen, sve dok ne krenete u krevet. Kristali su delotvoran nacin za privlacenje svetlosti u bilo koji deo koji zelite da aktivirate.

Rascistite nered iz ovog dela kuce jer on moze da poprimi mnostvo oblika. Hrpa starih casopisa koji skupljaju prasinu dobar su primer za ovo. Ako se casopisi redovno koriste i uzimaju u ruke, onda se nesmatraju za nered, pod uslovom da su uredno slozeni.

Jedna moja poznanica zalila se da joj je brak dosadan......ispostavilo se da se njen muz pre spavanja skida u sektoru braka i tu ostavlja svoju razbacanu odecu. Ovo je stvaralo nered po nekoliko sati svake noci u vitalnom delu sobe. Ona i njen muz nisu mogli da veruju do kakve je promene doslo u njihovoj ljubavnoj vezi onog trenutka kada je njen muz poceo da odlaze odecu u orman.

U taj deo kuce stavite nesto sto se odnosi na vas licni element ili na onaj koji predhodi vasem licnom elementu u produktivnom ciklusu elemenata. Na primer, ako je vas element drvo, mozete da stavite neku atraktivnu biljku u taj deo.....a kao zamenu, mogli biste tu da stavite mali akvarijum (buduci da voda predhodi drvetu u produktivnom ciklusu. To znaci da voda hrani i neguje drvo). Obavezno se potrudite da se brinete o tome sto ste stavili u taj deo, o cemu god se radilo. Ukoliko je vas element metal, mozete da se opredelite za neku srebrnu figuricu, ili neki drugi metalni ukrasni predmet i postaviti ga na to mesto. I da ponovimo jos jednom....obavezno ga cistite i brisite prasinu sa njega. Prasnjav ukras u sektoru braka ukazuje na zamornu i bezivotnu ljubavnu vezu.

Ako ste u ljubavnoj vezi, stavite u taj deo nesto sto se odnosi na vasa dva elementa. Jedini izuzetak od ovog pravila pravi se onda kada zivite sa nekim ciji se element nalazi neposredno pored vaseg u destruktivnom ciklusu. (destruktivni ciklus izgleda ovako: vatra unistava metal, metal sece drvo, drvo iscrpljuje zemlju, zemlja u vidu brane zaustavlja i blokira vodu, a voda gasi vatru). U tom slucaju morate da postavite nesto sto se odnosi na element koji dolazi izmedju njih u produktivnom ciklusu.
Npr.,ako je vas element vatra, a vas partner pripada elementu metal, u sektoru braka u vasoj spavacoj sobi morate da imate nesto sto se odnosi na element zemlje.....jer se zemlja nalazi izmedju vatre i metala u produktivnom ciklusu.
Evo jos jedan primer: vi pripadate elementu voda a vas partner elementu zemlja.....u tom slucaju neki metalni predmet u sektoru braka neutralisace destruktivne aspekte ovih dvaju elemenata i doprinece da se stvori harmonija i mirniji odnos.

I na kraju, ljubavnu vezu mozete da privucete tako sto cete izloziti sve ono sto za vas predstavlja ljubav i romansu.Mozda ce vam odgovarati da zalepite neki poster na kome je prikazan par koji drzeci se za ruke seta pustom plazom......ili mozete da stavite neku kutijicu za nakit u obliku srca.

Jedna moja poznanica drzi ciniju punu svezeg voca u sektoru braka u svom domu. Kada je bila mala, decko u koga je bila zaljubljena cesto joj je poklanjao jabuku ili narandzu.....i za nju i dan danas , posle trideset godina, sveze voce predstavlja simbol ljubavi.

Sektor braka treba da izgleda privlacno i gostoljubivo. Na tom mestu trebalo bi da drzite namestaj i druge predmete koje smatrate privlacnim. Kada je taj deo kuce privlacan i prijatan pozelecete da tu provodite vreme.....na taj nacin cete podsvesno slati pozitivnu energiju u etar i ona ce privuci pravu osobu u vas zagrljaj.

U mnogo slucajeva aktiviranje sektora braka dovodi do trenutnih, skoro cudotvornih rezultata.....ipak ovo ne uspeva u ovoj meri kod svakog. Budite strpljivi i uvereni da time sto ste aktivirali taj deo vaseg doma i sto vodite racuna o njemu, vi privlacite pravu osobu u svoj zivot.
__________________

8default Re: FENG SHUI ZA LJUBAV taj 16/10/2009, 01:52

Jagodica

avatar
moderator
moderator
Izliječite ljubavne probleme Feng Shuiem


Budući da se Feng Shui može primjeniti na sva životna područja, njime možemo poboljšati i svoj ljubavni život. Međutim, prije nego što njegova pravila pođemo primjenjivati i uvrštavati u svakodnevnicu, dobro bi bilo ispraviti eventualne pogreške koje već činimo.Najvažnije pri ispravljanju ljubavnih pogrešaka je locirati „ljubavni Gua“ koristeći ulazna vrata kao polaznu točku. Ljubavni Gua je najudaljeniji desni kut vašeg doma u odnosu na ulazna vrata. Ako živite na nekoliko katova, uredite sve „ljubavne kutove“.

Postavljajući „lijekove“ u taj dio doma možete preokrenuti tijek ljubavnih događaja.Ako je vaša „bolest“ to što imate problema s pronalaskom partnera i najčešće ste solo, provjerite nalaze li se možda u području vašeg ljubavnog Gua umjetničke fotografije ili predmeti usamljenih osoba ili neki drugi koji reprezentiraju samoću. Usamljeni stolac također može biti prepreka za ljubav. Zamijenite ga atraktivnim ljubavnim sjedalom i prekrijte senzualnom tkaninom. Iako najčešće krevet nije u ljubavnom kutu vrlo je bitno da oko njega sa svih strana ima dovoljno prostora tako da se u njega može neometano leći.Ako ste zaglavili uz zauzetu osobu ili u odnosu kakav ne želite, oslobodite se takve veze i spriječite ponovno vraćanje istim navikama tako što ćete svoj ljubavni Gua očistiti svega što je trokutastog oblika. To uključuje i dijamante, suncobraniće ili piramide. U ovom slučaju krevet bi trebao biti uz jedan ravan zid. Iz spavaće sobe također izbacite sve što podsjeća ili je trokutastog oblika.Ako su vaš problem vezo-fobični muškarci koji se boje i spomena na vezu očistite svoj ljubavni Gua od sveg nestabilnog pokućstva i ukrasnih predmeta. Stavite dvije simpatične ukrasne vaze na čvrst stolčić ili stalak. Ostavite ih praznima dok ne upoznate srodnu dušu, a tada zasadite u njih prigodne biljke.Ako vam pak posao oduzima previše vremena i često žrtvujete privatni život zbog karijere, morate iz spavaće sobe izbaciti sve što joj ne pripada: sprave za tjelovježbu, kompjutore, ploče i police. Popunite taj prostor romantičnim objektima koji su lijepo dizajnirani. Dodajte mnogo jastuka, mekih tepiha i ugodnog pokućstva. U ovakvoj situaciji pomažu i rubini i amatist.

9default Re: FENG SHUI ZA LJUBAV taj 22/11/2009, 19:50

Jagodica

avatar
moderator
moderator
KAKO NERED I PRENATRPANOST UTIČU NA VAŠ LJUBAVNI ŽIVOT

Nered i prenatrpanost u bilo kojem području Vašeg doma su znak zaglavljene, blokirane i stagnirajuće energije. Što više nereda imate, energija postaje sve više slaba, umrtvljena i usporena. Kada su ona područja Vašeg doma koja su povezana sa romantikom neuredna, nepospremljena i prenatrpana, Vaš ljubavni život je takođe pod uticajem istog. Gledajući sa aspekta feng shui-a, postoje tri mjesta u Vašem domu koja imaju najjači uticaj na Vaš ljubavni život, a to su: Vaša spavaća soba, podrčje Veza i odnosa (uskoro ću Vam to bolje objasniti) i prostor oko vaših prednjih ulaznih vrata. Evo zbog čega: Nered u spavaćoj sobi: Vaša spavaća soba je veoma povezana sa intimnošću romantične veze. Nered u spavaćoj sobi, kao i prenatrpanost mogu pridonijeti zamorenosti, preosjetljivosti, nedostatku pažnje i koncentracije i teškoćama sa spavanjem. Kada ste Vi i Vaš partner umorni, nikakvi i neraspoloženi većinu vremena, vjerovatno Vaša veza ne dobija dovoljno kvalitetne pažnje, koju treba i koju zaslužuje. Ako ste sami i slobodni, nepospremljena, neuredna i prenatrpana spavaća soba će otežati početak nove romantične ljubavne veze; sva ta blokirana enegrija Vam doslovno otežava da upoznate nekog novog. I zbog toga, prije nego što Vaš potencijalni partner dobro pogleda nered u kojem živite, znajte da pospremanje i rješavane nagomilanih stvari predstavlja odličan način da prodrmate svu tu blokiranu enrgiju koja Vam se tu gube i pripremite sobu za novu ljubavnu romantičnu vezu.

Nered u području Veza i odnosa: U Feng shui-u postoji "ba gua" mapa energetskih uticaja u prostoru. Neki ljudi koriste bagu u odnosu na strane svijeta i po toj metodi je Područje veza i odnosa na sjeverozapadnoj strani Vašeg doma ili određene prostorije. Zapadnjački Feng shui se prema bagi orjentiše tako da je postavlja u odnosu na ulaz u prostor; ako gledamo bagu na ovaj način, Područje veza i odnosa se nalazi u zadnjem desnom uglu doma ili prostorije (kod nas isto). Umjesto da se pitate koji metod da koristite, zašto ne biste provjerili oba? Pogledajte gdje se nalazi Sjeverozapadni dio Vašeg doma i Vaše spavaće sobe. Onda provjerite prostorije u stanu, tačnije njihov zadnji desni ugao. Kao što vlažna deka koju prebacimo preko plamena gasi plamen, tako i nered i prenatrpanost stišavaju strast i intenzitet Vaše veze. Niste zabavni kada se osjećate depresivno, bezvoljno, neodlučno, neproduktivno, kreativno blokirano, prenapregnuto ili tako nikakvi daVam je sve svejedno, kao što se vjerovatno osjećate u vezi s Vašim ljubavnim životom ukoliko su područja Veza i odnosa prenatrpani i neuredni! Pronađite ovo područje Veza i odnosa u svom domu i spavaćoj sobi, i stavite ih a vrh top liste Vaših prioriteta u čišćenju i spremanju.

Nered oko prednjih ulaznih vrata: Treći krucijalni faktor predstavlja područje oko Vaših prednjih ulaznih vrata, koja se u Feng Shui-u nazivaju „Usta Čija (Chi)“, jer ono ima najjači uticaj na to kako Či (cji), odnosno energija dotiče u Vaš dom. Ni svoje tijelo ne možete prehraniti bez otvaranja usta kada jedete. Slično tome, Vaš dom ne može primati blagodati svježe i vitalne energije ako su prednja ulazna vrata blokirana neredom ili ako se rijetko koriste. Pogledajte svoja prednja ulazna vrata. Da li se mogu do kraja otvoriti, ili ste smjestili neke stvari koje čuvate iza tih vrata? Da li je Vaš hodnik, odnosno predsoblje čisto i puno dobrodošlice, ili je prenatrpano stvarima koje niste mogli strpati nigdje drugdje ili ih se jednostavno niste stigli riješiti? Koliko često koristite (ulazite na) Vaša prednja ulazna vrata? Prednja ulazna vrata su u vezi sa mogućnostima i prilikama. Ako bezuspješno pokušavate upoznati nekog novog, uklanjanje nereda i prenatrpanosti oko tih vrata i njihova češća upotreba na pravi (dobar) način će deblokirati zaostalu energiju i to će Vam dobro doći. Može Vam se desiti da Vam se ukažu prilike da se vežete s nekim novim, a to će vanm se sada češće dešavati, kao i to da ćete vjervatnije biti skloniji da upoznate nekog novog i oformite vezu, umjesto da se osjećate toliko umorno da biste radije ostali kod kuće. Ukoliko se već nalazite vezi, neuredno područje prednjih ulaznih vrata može doprinijeti stvaranju osjećaja dosade i nekakve uštogljenosti i zaglavljenosti u nekakvu rutinu jedno s drugim. Šire i češće otvaranje ovih vrata predstavlja dobar način da udahnete dašak novog života u vezu koja Vam više nije bila uzbudljiva. Kad jednom raščistite nered u važnim područjima Vašeg doma, uvidjet ćete poboljšanje u svom ljubavnom životu. Za one koji su sami i tragaju za ljubavlju, stvaranje više slobodnog prostora u njihovom domu može doslovno stvoriti više slobodnog mjesta za dolazeću vezu. Taj novi partner im se može odmah ukazati, ili će trebati nešto vremena da se podigne nivo energije, što će rezultirati novom vezom. U svakom slučaju, slobodan prostor kojeg ćete stvoriti raspremanjem nereda, pooći će Vam da podignete svoj duh, popravite raspolođenje i povisite nivo vlastite energije, što će Vas svima koje upoznate činiti prijatnijim i privlačnijim, kako starim, tako i novim prijateljima. Ukoliko ste u vezi koja ne ide baš najbolje, samo raspremanje nereda neće samo od sebe jednostavno riješiti probleme koje imate u vezi. Međutim, raspremanjem i raščišćavanjem ključnih područja stvarate mentalni i emotivni prostor za veću jasnoću u vezi onih pitanja i obrazaca ponašanja koji doprinose poteškoćama u Vašem braku, vezi ili partnerskim odnosima. S većom jasnoćom i čistoćom dolazi i veći kapacitet za mudre odluke i odgovarajuće akcije. Čak možete otkriti da raspremanje nereda rezultira i pročišćenjem veze također. Prihvatite da je sve ovo za Vaše dobro, usmjerite pažnju na novi prostor koji ste stvorili, kako u svom domu, tako i u svom srcu, za nadolazeću novu i bolju ljubav.

Sponsored content


Nazad na vrh  Poruka [Strana 1 od 1]

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu

 
  •  

Free forum | © PunBB | Besplatan Forum međusobnog pomaganja | Signalizirajte zloupotrebu | Napraviti svoj blog