Dobro dosli!
Ulogujte se ili registrujte svoj nalog :)
DRAGI CLANOVI NAKON 10 GODINA RADA FORUM CE BITI UGASEN DO KRAJA 2015 GOD. OTVARANJE NOVOG FORUMA BICE NAJAVLJENO NA FB STRANICI https://www.facebook.com/Alex.astrology

Niste konektovani. Konektujte se i registrujte se

 » EZOTERIJA » Spiritualizam » feng shui » Kako privuci novac?

Kako privuci novac?

Ići dole  Poruka [Strana 1 od 1]

1default Kako privuci novac? taj 10/11/2008, 12:54

Jagodica

avatar
moderator
moderator
Polje novca se nalazi u oblasti na jugoistoku vašeg životnog prostora kao celine i kao delova. Ovaj pravac donosi rast, napredak i bogatstvo.

Ukoliko nedostaje, ravnotežu ćete povratiti tako što ćete zid obojiti u jasno zelenu boju ili postaviti veliku biljku. Možete i da okačite ogledalo tako da se biljka ogleda u njemu i stvara efekat bašte. Setite se da se biljke ne stavljaju u spavaću sobu.

Da biste privukli stalni priliv novca u kuću, poželjno je da u jugoistočni sektor stavite vodene simbole, koji sugerišu prisustvo vodene energije. U dnevnoj sobi možete koristiti slike i fotografije na kojima su prikazani vodeni pejzaži. Takođe, možete osmisliti dekoraciju ovog polja uz pomoć tamno plave i crne boje.

Smatra se da vodopadi prave milionere. Osim slika sa vodopadima, možete staviti akvarijum sa ribicama. Ali, poslužiće i posuda od keramike ili porculana u kojoj se nalazi samo voda. Mini fontane su, takođe, povoljno rešenje.

NIKADA NEMOJTE stavljati vodu u spavaću sobu. Možete izgubiti novac, možete imati probleme u ljubavnim odnosima.

NIKADA NEMOJTE postavljati vodene aranžmane s desne strane vrata (desna strana kad gledate napolje). To donosi prevaru , najčešće muškarca.

NIKADA NEMOJTE postavljati simbole vodene energije ispod stepeništa. Loše se odražava na finansijske prilike dece u porodici.

Osim ovih energetskih simbola možete koristiti i sledeće.

Tri novčića različitih oblika sa otvorom u sredini a povezani crvenom trakom se smatraju veoma srećnim simbolom. Najbolje je da ih nosite u novčaniku. Mogu se kupiti u kineskim prodavnicama u Beogradu.

Napravite svoj brod bogatstva. Kupite malu maketu broda i okačite nakit (može bižuterija). Ovakav brod se može postaviti pored ulaznih vrata tako da uplovljava u sobu.

Tronoge drvene žabe sa novčićem u ustima su najčešći simbol i mogu se naći u Indijan šopovima koji su prisutni u svim našim gradovima. Postavlja se u jugistočni ugao, odnosno oblast. Možete ih koristiti za dekoraciju i u kući i u kancelariji.

2default Re: Kako privuci novac? taj 11/11/2008, 10:45

Jagodica

avatar
moderator
moderator
Stimulisanje finansija postavkom tronoge zabe

Tronoga zaba je u FS simbol bogatstva i izobilja

Money frogs - uvek treba staviti licem u pravcu licne Sheng Chi direkcije , dakle najjace licne direkcije onoga ko najvise doprinosi domu finansijski, a uopsteno pravilo je postavka u dijagonalni ugao od ulaza u prostoriju koju koristimo kao dnevni ili porodicni boravak i to licem ka sredistu prostora . Postoje razne figure zabe izradjene od razlicitih materijala, kod nas se mogu nabaviti "poslovne" zabe koje su izradjene od keramike koja verno imitira bronzu te zabe imaju na ledjima 7 “dijamanata” koje predstavljaju 7 najsjajnijih zvezda sazvezdja Velikog Medveda (Ursa Major) .

Legenda kaze da zaba izlazi popodne napolje, a nocu se vraca donoseci novcice zalepljene za svojim stopalima zato je treba drzati na niskoj povrsini, ili podu ispod stola, stolice ili sofe ; ne treba je postavljati direktno u liniji vrata da ne bi odsetala u jednom pravcu .
Postoji i ritual gde svaki dan onaj ko je finansijski gazda kada izlazi iz kuce uzima novcic od zabe i stavllja ga u novcanik da bi po povratku uz zahvalnost za srecu ga vratio zabici u usta.

3default Re: Kako privuci novac? taj 11/11/2008, 10:49

Jagodica

avatar
moderator
moderator
Kineska tronoga zaba

Omiljena medju korisnicima feng suija, ova zaba je savrsen simbol bogatstva i blagostanja.

Nekoliko se mitova vezuje za poreklo ovoga verovanja.Naime u mitu o Osam besmrtnika zena od jednoga je ukrala eliksir besmrtnosti od Kraljice zapada, His Vang Mu. Pobegla je na Mesec gde je pretvorena u zabu. Ali nakon sto je okusila eliksir postala je besmrtna, i nakon sto je pretvorena u zabu molila je za milost. Bogovi su se smeksali, tako da je gornji deo tela poprimio oblik ruznog stvorenja, a donji deo je zadrzao rep punoglavca.

U jednoj srodnoj legendi, tronogu zabu kupa u novcu Lui Hai, jedan od Osam besmrtnika, drzavni minister, za koga se veruje da je bio veliki poznavalac taoisticke magije ( ziveo u desetom veku nase ere). Nakon sto je dugo tragao za ovim mitskim stvorenjem, Lui Hai gaje nasao gde se krije unutar jednog dubokog bunara. Svestan da zaba voli novac, znao je kako da je namami, te je kao mamac upotrebio crvenu traku kojom su bili vezani zlatni novcici.

Ovaj prizor je i oslikan, i za ove slike se tvrdi da privlace veliko bogatstvo. Od tada je tronoga zaba sa novcicem u ustima postala symbol bogatstva i uspeha.

Legenda je rasla tokom vremena, i danas je tronoga zaba predstavljena kako sedi na gomili novca i zlatnim polugama, uvek sa novcicem u ustima.
Lazne zabe su najbolje kada su napravljene od aventurine ili jaspisa.
U stvari prema kineskoj mitologiji, tronoga zaba zivi na Mesecu, kojeg tokom eklipse uspeva da pojede. Kao rezultat toga, ponekada se za nju tvrdi da simbolizuje nedostizne stvari.

Minimalno je potrebno imati jednu. Optimalno je imati ih devet. Dostatno je i ako ih drzite u skupini od tri ili sest. Vazno je pri tom da ih drzite na podu, rasporedjene po svim delovima sobe na neupadljivim mestima, kao sto su prostor ispod troseda, sofe, stola, police i sl. I neka budu okrenute prema razlicitim stranama sveta, ali uvek tako da aktiviraju vase povoljne pravce.

Kada sednete na pod i zavirite pod namjestaj trebali biste videti prizor skupine zaba koja je netom doskakutala u Vas dom u namjeri da se tu nastani.
Ako imate samo jednu zabu, ona ne bi smela biti okrenuta prema ulaznim vratima, jer tako stvarate dojam da ona odlazi skupa s Vasim novcem. Ako imate tri, neka jedna gleda van, kao da ide po novac, druga prema unutra, kao da ga unosi u dom, a trecu postavite po zelji. Mozete i ispod svake zabe, koliko god ih imali, staviti i pravu novcanicu, ili kovanicu. Važno je zabe na stavljati u spavacu sobu, kao niti u kupaonicu ili kuhinju. Pojacavanje energije koja ce Vam doneti bogatstvo, ometace vas san, dok u kuhinji ima suprotan efekat. Dnevna soba je najpogodnija.

Mozda Vam se cini da su te zabe pomalo nesvakidasnje i da bi se tesko uklopile u Vas enterijer, mozda ste i u pravu, no povoljnost je u tome sto one ne smiju biti izložene na vidnim mjestima, a vjerujte, doista marljivo ispunjavaju svoju zadatak.

4default Re: Kako privuci novac? taj 11/11/2008, 10:50

Jagodica

avatar
moderator
moderator
Zlatne poluge na trgovackom brodu


Maketa trgovackog broda natovarenog raznim blagom, koje svedoci o njegovim uspesnim podvizima izuzetno je dobar simbol blagostanja. Mozete se posluziti bilo kakvom maketom brodica kojeg cete sami napuniti "blagom", novcicima, kristalima i mini zlatnim polugicama. Zavisno od materijala od kojeg je brodic nacinjen, odlucit cete u koji sektor ga treba postaviti. Drveni brod povoljan je u istocnom i jugoistocnom sektoru, metalni u zapadnom, severozapadnom i severnom, a keramicki i kristalni u severoistocnom i jugozapadnom sektoru. Postavite ga na nizi stocic.

Slika natovarenog broda koji uplovljava u luku ima jednako delovanje kao i maketa, a najpovoljnija je na istoku. Istok je prostor najstarijeg sina u porodici, a ovakva slika uvecati ce njegov uspeh u zivotu i preneti ga na celu obitelj.

Mozete postaviti model trgovackog broda u kancelariju, najbolje u foaje. Postavite brod da izgleda kao da plovi kroz prostoriju, a ne kao d ace da isplovi van. U tom slucaju rizikujete da izgubite novac.
Okrenite ga tako da izgleda kao d ace da uplovi u luku – dopustite da vasa kancelarija bude njegova luka.

Postoji pregrst simbola koji privlace bogatstvo u Vas zivot. Da biste imali povecane prihode nije potrebno sve ih koristiti. Odlucite se za one koji Vam se najvise svidjaju i koji Vas osobno najvise asociraju na bogatstvo i blagostanje

5default Re: Kako privuci novac? taj 11/11/2008, 10:53

Jagodica

avatar
moderator
moderator
VAZE BOGATSTVA

Vaze su jak simbol srece i dobro ih je imati u domu jer oznacavaju “ neprekidan mir i harmoniju u domu”. To dolazi od fonetskog znacenja reci vaza – “ ping” – mir.
Kako biste napravili vazu koja donosi bogatstvo, izaberite vazu od porcelana, kristala, zemlje ili metala ( od bronze, srebra ili cak zlata) no niposto od stakla i plastike. Trebalo bi da ima siroko grlo, tanak vrat i siroki trbuh. Idealna forma za casu bogatstva -je da podseca na tikvu kojoj je odsecen vrh. Po starim predanjima u takvoj casi secuvao Boziji nektar. To oznacava priliv bogatstva koje kada, jednom prodje kroz usko grlo, ostaje u zarobljenom sirokom telu, simbolizujuci bogatstvo u porodici. Ukoliko je vaza ukrasena simbolima srece tim bolje. Vaza koja ima naslikano cvece cetiri sezone oznacava harmoniju i bogatstv koje ce vasa porodica imati tokom godine.

Da biste stvorili vazu koja donosi bogatstvo, koja nosi ime pao ping ili “ retka vaza”, napunite je do vrha sledecim sadrzajem i sklonite od radoznalih pogleda:

- Sedam vrsta poludragog kamena . Povoljni su : kristal, koral, lapis lazuli, biser, jaspis, kornalin, tigrovo oko, akvamarin, topaz, ametist, citrin i malahit.
- Otidjite u posetu i zamolite domacina da vam da pelcer od sobnog ili vrtnog bilja ili saku zemlje (mislim da je bilje bolji izbor da ljudi koji nisu upoznati sa F.S.ne bi mislili kojesta..) Niposto nemojte uzeti nista bez znanja domacina!
Stavite zemlji ili pelcer u crvenu vrecicu ili koverat, paketic
- Crvenu torbicu prepunu novca - sadasnjeg novaca u zeljenoj valuti u sumi 988 ( 9 dolara i 88 centi ).
- Tri, sest ili devet kineskih novcica koji su vezani crvenom lentom i njih takodje stavite u crvenu vrecicu, vodite racuna da pravilno okrenite novcice .
- Pet vrsta “ voca kojeg negujete” ( seme ili zrno) kao symbol bogatstva u hrani u svakom trenutku. U obzir dolaze : proso, urme, psenica, kedar, pasulj ili soja. Stavite ih u malu vrcicu sa zemljom.
- Kada su ova tri elementa pripremljena polozite ih u vazu (3 vrecice), i dopunite je do vrha u tu svhu budite domisljati ( mislim retko ko raspolaze sa toliko zlatnog nakita i dragog kamenja ) i kreativni pa iskoristite nakit sa cirkonima od bizuterije koja imitira zlato, kristalima, novcicima, "zlatnim"kamenjem, u vazu mozete staviti i sisarke, orah i sl.

Napunjenu vazu je neophodno pravilno postaviti: dobro mesto je - spavaca soba, casa treba da je postavljena tako da kada god vlasnik udje u sobu pogled pada na nju, nije obavezno postaviti je na JI, ali ako mozete da iskoritite pravac nemojte to propustiti.
Nikako je ne treba postaviti u sobe u koje zalaze drugi ljudi.
I ne pricajte o vasoj vazi bogatstva!

6default Re: Kako privuci novac? taj 27/11/2008, 16:55

Jagodica

avatar
moderator
moderator
Feng shui majstori tvrde da je najlakši i najbrži rezultat primjene feng-shuija povećanje prihoda. Postoji mnogo različitih preporuka i metoda za bogaćenje, međutim osnovni simbol novca u feng-shuiju je voda. Da biste privukli sreću boljih prihoda, najbolja metoda je uvođenje vodenog elementa u svoj životni prostor. On ne smije biti isuviše velik, jer bi mogao postati opasan, uvijek treba imati u vidu ravnotežu, nekada je manje bolje nego više.

Neki od načina za poboljšanje prihoda:

Izgradnja jezerca ispred kuće
Dimenzije koje se preporučuju za prečnik jezerca su 104 i 110,5 cm, ili 124,5 do 132 cm, što predstavlja pojas od žada i prostorije pune novca. Treba voditi računa da ono bude sa lijeve strane od ulaznih vrata, gledano iznutra prema van. Potrebno je obezbijediti neprestan dotok vode (pumpa i filter za pročišćavanje), jer to stvara dragocjenu jang energiju. Prljava voda donosi otrovan zadah. U jezercu možete uzgajati različite vrste ribe, ali po feng-shuiju najpovoljnije je držati 9 primjeraka japanskog šarana.

Kornjača na sjevernom sektoru
U sjevernom sektoru doma poželjno je držati kornjaču bilo živu ili kao keramičku figuru kornjače, jer njeno prisustvo donosi bogatstvo i sreću. Kao nebesko biće, ona predstavlja pomoć drugih ljudi, novac. Ono što treba zapamtiti je to da se kornjače ne drže u paru, jer više vole da budu same. Jedinica je takođe broj koji odgovara sjeveru.

Akvarijum sa zlatnim ribicama

Akvarijum sa zlatnim ribicama je idealno rješenje za privlačenje sreće bogatstva, ako se drži u jugoistočnom sektoru. Najpovoljnija kombinacija je 9 zlatnih ribica, od čega bi jedna trebala biti crna. Smatra se da će ona simbolički apsorbovati bilo kakvu nesreću koja vam je namijenjena. Ako vam u akvarijumu ugine zdrava ribica, postoji vjerovanje da se to dogodilo jer je apsorbovala nesreću namijenjenu vama, ne paničite već je zamijenite drugom.

Feng-shui ribom naziva se arowana, koju neki biznismeni drže radi privlačenja velikog bogatstva.

Biljke u jugoistočnom sektoru
Kada je riječ o biljkama, povoljne su biljke okruglih, mesnatih listova, dok se biljkom novca u feng-shuiju smatra krasula. Međutim, možete držati i druge biljke, pod uslovom da ih redovno zalijevate, mijenjate zemlju, odstranjujete uvelo i trulo lišće, ili jednostavno dotrajalu biljku bacite i zamijenite novom. Nije preporučljivo držati kaktuse niti biljke špicastih listova koje odašilju otrovne strelice. Takođe, bonsai biljke (biljke patuljastog rasta) ne donose dobru energiju u vaš životni prostor.
Potrebno je napomenuti da nije povoljno u domu držati suhe biljke poput suhog cvijeća i suhe grane drveta jer emituju mrtvu energiju i privlače lošu sreću.

Crassula je biljka iz porodice sukulenata i postoje različite vrste:
1. Crassula ovata 'Jade'
2. Crassula argentea 'monstrose', 'gollum' & 'hobbit'
3. Crassula argentea "Finger Jade"
4. Crassula arborescens "Silver Dollar Jade"
5. Crassula portulacea minima "Mini Jade"
6. Crassula ovata "Whirly Bird"
7. Crassula ovata "Lemon & Lime"

7default Re: Kako privuci novac? taj 26/12/2008, 16:41

Jagodica

avatar
moderator
moderator
Polje novca se nalazi u oblasti na jugoistoku vašeg životnog prostora kao celine i kao delova. Ovaj pravac donosi rast, napredak i bogatstvo.
Ukoliko nedostaje, ravnotežu ćete povratiti tako što ćete zid obojiti u jasno zelenu boju ili postaviti veliku biljku. Možete i da okačite ogledalo tako da se biljka ogleda u njemu i stvara efekat bašte. Setite se da se biljke ne stavljaju u spavaću sobu.

Da biste privukli stalni priliv novca u kuću, poželjno je da u jugoistočni sektor stavite vodene simbole, koji sugerišu prisustvo vodene energije.

U dnevnoj sobi možete koristiti slike i fotografije na kojima su prikazani vodeni pejzaži. Takođe, možete osmisliti dekoraciju ovog polja uz pomoć tamno plave i crne boje. Smatra se da vodopadi prave milionere. Osim slika sa vodopadima, možete staviti akvarijum sa ribicama. Ali, poslužiće i posuda od keramike ili porculana u kojoj se nalazi samo voda. Mini fontane su, takođe, povoljno rešenje.
NIKADA NEMOJTE stavljati vodu u spavaću sobu. Možete izgubiti novac, možete imati probleme u ljubavnim odnosima. NIKADA NEMOJTE postavljati vodene aranžmane s desne strane vrata (desna strana kad gledate napolje). To donosi prevaru , najčešće muškarca. NIKADA NEMOJTE postavljati simbole vodene energije ispod stepeništa. Loše se odražava na finansijske prilike dece u porodici.

8default Re: Kako privuci novac? taj 26/12/2008, 16:53

Jagodica

avatar
moderator
moderator
Riba u vodiRiba je popularan simbol bogatstva,jer kineski znak za ribu,ju,znaci i izobilje.Tokom lunarne Nove godine dodaje joj se rec sarng,kao bi se naglasila sreca u bogatstvu.Razmena poklona u vidu zivih riba izmedju prijatelja i rodbine znak je dobre volje.

Ukoliko zelite da aktivirate simbol ribe u vodi,trebalo bi da razmislite da gajite neku od popularnijih vrsta ribe koje donose srecu,a to su:saran,zlatna ribica i arovana,ali se generalno smatra da bilo koja svetla ili crvena riba donosi srecu.Ukoliko razmisljate da drzite akvarijum sa arovanama ili jerzece sa saranima ili zlatnu ribicu u zdeli,evo nekoliko saveta koji ce vam pomoci da na najbolji nacin iskoristite vas element vode:

- Uvek drzite vodeni element na jugoistoku,istoku ili severu vase kuce,stana ili vrta.Ne cinite tako ukoliko se jedan od ovih sektora nalazi u vasoj spavacoj sobi,jer voda u spavacoj sobi donosi gubitak,te se ne preporucuje.

- Uvek odrzavajte vodu svezom i bogatom kiseonikom,jer je to cini bogatom jang energijom,koja vam je dragocena i koja ce vam doneti bogatstvo kojem tezite.To ce osigurati i zdrav zivot vasim ribama.

- Ukoliko jedna od vasih riba ugine iz nepoznatog razloga,izlecite sve ostale i nabavite novu ribu.Za ribe koje uginu smatra se da su vam pomogle da izbegnete zlu srecu.

- Vodite racuna da zdela,akvarijum ili jezero ne budu ni preveliki ni premali.Balans je od vitalnog znacaja..Ako su premali,mozda nece imati dovoljno jak ucinak,a ako su preveliki,visak vode bi mogao da prouzrokuje problem.Previse vode moze da vam steti.

- Kada je u pitanju broj riba koje bi trebalo gajiti,broj devet je sasvim odgovarajuci.Ali ukoliko gajite arovane,najbolje bi bilo da gajite jednu i to u severnom delu kuce.Ukoliko zelite da ih ima vise,pet je zadovoljavajuci broj.I na kraju,kao jedan od feng shui simbola koji donosi bogatstvo,arovan je i simbol zastite.

- Vodite racuna da ne mesate razlicite vrste riba.Arovan ce, na primer,da pojede svaku drugu ribu.Saran ce unistiti prelepi rep zlatne ribice,dok arovan i saran jednostavno ne mogu da borave jedno pored drugog.

9default Re: Kako privuci novac? taj 27/12/2008, 12:10

mirjanamp

avatar
moderator
moderator
nemam akvarijum, ali imam malu fontanu, valjda se i ona racuna....sad cu je staviti na sjeveroistok pa da vidim hocu li dobiti sta novaca uskoro

10default Re: Kako privuci novac? taj 27/12/2008, 23:20

Gost

avatar
Gost
mirjanamp ::nemam akvarijum, ali imam malu fontanu, valjda se i ona racuna....sad cu je staviti na sjeveroistok pa da vidim hocu li dobiti sta novaca uskoro
Mislim ak sjedis u fotelji da ti nemoz ni NUJAGARINI VODOPADI pomoc u sobi da ih dovuces.......
Vego triba zasukat rukave........stednja u kontiutetu...........razumna potrosnja.........
ove tri stavke su OHO LJEPILO za novac!!!!!!!
Ali........ja sam JARAC..........mozda sam mi JARCINE mislimo tako
Lori o0o

11default Re: Kako privuci novac? taj 29/12/2008, 12:00

mirjanamp

avatar
moderator
moderator
Lori ::
mirjanamp ::nemam akvarijum, ali imam malu fontanu, valjda se i ona racuna....sad cu je staviti na sjeveroistok pa da vidim hocu li dobiti sta novaca uskoro
Mislim ak sjedis u fotelji da ti nemoz ni NUJAGARINI VODOPADI pomoc u sobi da ih dovuces.......
Vego triba zasukat rukave........stednja u kontiutetu...........razumna potrosnja.........
ove tri stavke su OHO LJEPILO za novac!!!!!!!
Ali........ja sam JARAC..........mozda sam mi JARCINE mislimo tako
Lori o0o
Izgleda da su i Djevice takve....ali znas sta je cinjenica: imam novaca samo koliko ustedim, a meni da je da malo padne i s neba motocanaglia_c . Ako iko razumno trosi, to sam definitivno ja. A gledam neke rasipaju se gdje stignu,manikir,pedikir,kozmeticar,frizer,butik,ali opet imaju novaca. Kako kod nas neki kazu "troskali-nafakali". Meni je bezveze davati novac na stvari koje mogu sama uraditi, ali se stvarno u zadnje vrijeme pitam da li covjek stvarno treba da odrijesi kesu kako bi i dobio vise o0o

12default Re: Kako privuci novac? taj 24/2/2009, 14:10

Jagodica

avatar
moderator
moderator
Casa bogatstva

Casa ili sud bogatstva treba da je izradjena od metala: bronze, zlata ili srebra, mozemo se posluziti i casom ili vazom od keramike ili kristala, no niposto netreba biti od stakla ili plastike. Idealna forma za casu bogatstva -je da podseca na tikvu kojoj je odsecen vrh. Grlo case treba da je dovoljno siroko, no ne sire od sredine. Potom se pristupa punjenju.

Postoje tri vazna objekta koja je neophodno postaviti u vazu, u protivnom sve nema smisla.

1. Izaberite od svojih poznanika nekoga ko je uspesan i bogat (pazite molim kako je to stekao!). Otidjite u posetu i zamolite domacina da vam da pelcer od sobnog ili vrtnog bilja ili saku zemlje (mislim da je bilje bolji izbor da ljudi koji nisu upoznati sa F>S>ne bi mislili kojesta..)
Niposto nemojte uzeti nista bez znanja domacina!
Stavite pelcer u crvenu vrecicu ili koverat, paketic.Uzimanje pelcera moze da bude problem,jer postoji verovanje da drvo sa kojeg se uzima pelcer uz znanje vlasnika posle toga pocinje da vene.Uzdajte se da covek od koga trazite pelcer,ne veruje u te stvari.

2. Devet kineskih novcica, povezite crvenom trakom tako sto ce te napraviti niz sa pravilno okrenitom stranom novcica. i njih takodje stavite u crvenu vrecicu.

3. Sadasnji novac u zeljenoj valuti u sumi 988 (9 dolara i 88 centi) ili ako imate novca to moze biti i 988$... Njih takodje stavite u crvenu vrecicu.

Kada su ova tri elementa pripremljena polozite ih u vazu (3 vrecice),a potom dopunite vazuoludragim kamenjem, sto vise to bolje. To mogu biti :ametist, korali gorski kristal, ahat, malahit serdolik..., mogu biti pojedinacni ili pak predmeti ukraseni njima. Moze i jednostavnije stavite u casu sav svoj zlatan nakit, ako ga imate u dovoljnoj meri. Glavno je da vaza bude puna!
Mozete u vazu staviti jedan zlatan predmet - glavni simbol bogatstva i dopuniti je "zlatnim"kamenjem, u vazu mozete staviti i sisarke, orahe.
Postoji nekoliko simbola koji nisu obavezni, no mogu posluziti pri punjenju case bogatstva. To su figure dva slona dve ribe dve zabe, cvet lotosa.
Unutar velike vaze, stavite malu vazicu. Srecu se vazice koje nisu vece od3-4cm u visinu, simbol nebeskoga svoda nije neophodan no dobro je dosao, mozete ga i sami nacrtati onako kako vi zamisljate nebesa koja vas hrane.

Napunjenu casu je neophodno pravilno postaviti: dobro mesto je - spavaca soba, casa treba da je postavljena tako da kada god vlasnik udje u sobu pogled pada na nju, nije obavezno postaviti je na JI, ali ako mozete da iskoritite pravac nemojte to propustiti.
Nikako je ne treba postaviti u sobe u koje zalaze drugi ljudi, ukoliko neko bude zabadao nos u vasu casu umesto da raste svo vase bogatstvo ce odlaziti.
I ne pricajte o vasoj casi bogatstva!

13default Re: Kako privuci novac? taj 25/2/2009, 12:36

mirjanamp

avatar
moderator
moderator
Odakle mi kineski novcici Jagodice?

14default Re: Kako privuci novac? taj 25/2/2009, 13:54

Gost

avatar
Gost
mirjanamp ::Odakle mi kineski novcici Jagodice?

ehe ....MIKI.....!!! No scratch
Lipo sjednes na AVIONCEK........i odes u KINU po NOVCICE.... Exclamation Exclamation Exclamation
Ili
king sunny

15default Re: Kako privuci novac? taj 25/2/2009, 15:16

Jagodica

avatar
moderator
moderator
Imaju da se kupe u kineskim radnjama. Prodaju se po 3 ili 6. Mogu se naci u Beogradu u bloku 70 kod kineza.

16default Re: Kako privuci novac? taj 25/2/2009, 15:18

Jagodica

avatar
moderator
moderator
Jesmo li mi sve tri Jarcevi? :) Pitanje za Lori i Mirjanu?

17default Re: Kako privuci novac? taj 27/2/2009, 14:34

mirjanamp

avatar
moderator
moderator
Ma jok, ja sam ti Virgo, ali slicno ti je to:). Lori jeste Jarac, kuzimo se zato jaaaako dobro

18default Re: Kako privuci novac? taj 27/2/2009, 19:07

Jagodica

avatar
moderator
moderator
:)

19default Re: Kako privuci novac? taj 22/11/2009, 19:55

Jagodica

avatar
moderator
moderator
FENG SHUI FINANSIJSKI SAVJETI

Znate li gdje se nalaze vaše “finansijske tačke”? Moderne Feng Shui metode povezuju pitanja napretka sa lijevim zadnjim uglom bilo koje prostorije. Stanite na svoja prednja ulazna vrata, okrenuvši se prema Vašem domu; područje Vašeg bogatstva se nalazi u stražnjem dijelu Vašeg doma, na lijevoj strani. Također postoji područje bogatstva u svakoj prostoriji: u odnosu prema ulaznim vratima, to je stražnji dio prostorije na lijevoj strani. Gdje vam se nalaze područja bogatstva u kancelariji, primaćoj sobi, kuhinji i spavaćoj sobi? Sada kada ste pronašli Vaše novčane, odnosno finansijske tačke, slijedi nekoliko brzih i jednostavnih načina da na ta mjesta primijenite Feng Shui savjet za poboljšanje finansijske situacije:

1. Raščistite svaki nered u ovim važnim područjima: Nered je znak stagnirajuće energije i nered na tačkama koje su vezane za Vaš novac i finansije može začepiti dotok novca. Raščišćavanje nereda je jedan od najmoćnijih načina da visoko podignete energetski nivo naonim tačkama koje su važne.

2. Popravite neispravne i polomljene predmete: Sve što je neispravno predstavlja znak nečega pogrešnog i neispravnog u onom području Vašeg života koji odgovara istom području Vašeg prostora. Preispitajte svaku finansijsku tačku u potrazi za neispravnim predmetima koje treba opraviti. Vrijeme da pričvrstite vješalicu, zvekir na vratima, neispravan prekidač, da zamijenite pregorjelu sijalicu, popravite ladicu koja se zaglavila, ili sat koji ne pokazuje tačno vrijeme, to bi bilo samo nekoliko eventualnih primjera i prijedloga. Ovakve predmete trebate odstraniti sa relevantnih tačaka ili ih popraviti da ispravno rade.

3. Ojačajte svoje relevantne tačke simbolima napretka: Možete postaviti posudu s novčićima u koju ćete svakodnevno stavljati kusur), ili biljku „sretni bambus“, ili bilo šta što Vama prestavlja simbol uspjeha i napretka. Dostupni su nam mnogi Kineski simboli sreće, ali, ako ne želite, ne morate ih koristiti. Slika Vaše kuće iz snova, model luksuznog automobila kojeg biste voljeli imati predstavljaju efektan finansijski simbol jer za Vas imaju osobno značenje.

4. Naglasite svoje finansijske tačke zelenom i prupurnom bojom: Zelena boja simbolizira vitalnost i razvoj, a purpurna predstavlja boju bogatstva. Smjestite posudu sa (pravim ili vještačkim) voćem tih boja u područje bogatstva u Vašoj kuhinji, kako bi simbolizirali posjedovanje obilja u vlastitom domu. Ako koristite pravo voće, možete ga jesti, samo s vremena na vrijeme ih dodajite još kako bi voće uvijek bilo svježe i zdjela više od pola puna.

5. Obratite svakodnevno pažnju na ro kako rukujete novcem: Da li u svom novčaniku držite uredno složene i sortirane novčanice, ili su one tek ubačene unutra, ili zgužvane na dnu džepa? Raspremite nered u svom novčaniku i torbi i počnite se odnositi prema novcu (i novčanicama) kao da ga smatrate vrijednim.

6. Ako zanemarujete svoj novac, on će zanemariti Vas, pa se pobrinite da redovno izbalansirate čekovnu knjižicu i kreditnu karticu i da na vrijeme platite svoje račune: Stavite svoju čekovnu knjižicu ili kreditnu karticu u atraktivne korice (izaberite zelenu, purpurnu, crvenu, plavu ili crnu boju) i držite je na području bogatstva na svom stolu (stražnji lijevi ugao) ili u području bogatstva svoje kancelarije.

7. Živite velikodušno i darežljivo: Novac je oblik energije i treba da pritiče kroz Vaš život, a ne samo da dotiče. Zgrtanje, škrtost i odricanje više rade protiv dobijanja prihoda, dok velikodušno davanje u okviru Vaših finansijskih mogućnosti stvara slobodan prostor za pristizanje još većeg izobilja. Ako nemate obilje novca kojeg biste mogli dijeliti, darujte velikodušno koliko možete – vlastito vrijeme, energiju, snagu, saosjećanje i uvažavanje.

Sponsored content


Nazad na vrh  Poruka [Strana 1 od 1]

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu

 
  •  

Create a forum on Forumotion | © PunBB | Besplatan Forum međusobnog pomaganja | Signalizirajte zloupotrebu | Napravi blog