Dobro dosli!
Ulogujte se ili registrujte svoj nalog :)
DRAGI CLANOVI NAKON 10 GODINA RADA FORUM CE BITI UGASEN DO KRAJA 2015 GOD. OTVARANJE NOVOG FORUMA BICE NAJAVLJENO NA FB STRANICI https://www.facebook.com/Alex.astrology

Niste konektovani. Konektujte se i registrujte se

 » EZOTERIJA » Spiritualizam » feng shui » Feng shui za posao

Feng shui za posao

Ići dole  Poruka [Strana 1 od 1]

1default Feng shui za posao taj 2/12/2008, 10:40

Jagodica

avatar
moderator
moderator
Uspesan polozaj kancelarije
Dobar polozaj poslovnog prostora, sa prostorijama - kancelarijama rasporedjenim i uredjenim u skladu sa feng shui pravilima, takodje promovise zdravo okruzenje za rad a samim tim stvara zdrav osnov za visoku produktivnost i prosperitet, uz dobrobit svim osobama koje borave u njoj , ali ne svima podjednako jer hijerarhija je nesto sto se u feng shui-u podrazumeva.

Vecina ljudi provodi najveci deo dana na radnom mestu sto je vec samo po sebi razlog da se pobrinu za dati prostor. Osim sto dobar polozaj i uredjenje kancelarije moze biti od velike pomoci za sveukupni finnansijski uspeh, to takodje doprinosi stvaranju jedne dobre atmosfere i odnosa medju zaposlenima, umanjuje nesuglasice i znacajno utice na motivaciju a i zdravstveno stanje uposlenika. Dobar Fenh Shui podrazumeva istovremeno prepoznavanje i uvazavanje osobnosti zaposlenih a da se u celosti podrzavaju zahtevi i stremljenja kompanije. Sve ovo ima povratan efekat, tj. kao bumerang se ogleda u finansijskom uspehu cele kompanije.

Feng Shui poslovne srece u velikoj meri zavisi i od proracuna povoljnih i nepovoljnih perioda zasnovanih na numeroloskim indikacijama koje proisticu iz vremenske dimenzije (feng shui letecih zvezda). Precizni proracuni omogucavaju uvid u moguci razvoj poslovanja za dati period ukoliko se neki kljucan elemenat tipa glavnog ulaza, ulaza vase kancelarije, radnog stola, nadju u odredjenom sektoru koji ima negativne uplive.

Dobar polozaj kancelarije sa adekvatnim uredjenjem takodje promovise uspesno radno okruzenje. Uvek postoje kancelarije koje su povoljnije od drugih. Osobe ciji se Kua broj slaze sa polozajem i pravcem u kome se kancelarija nalazi ce imati najvise koristi od nje. Cak i kada nije tako ako je feng shui vase kancelarije povoljan, bice vam dobro u njoj.

Oblik kancelarije
Da bi svi imali korist od povoljnog polozaja kancelarije potrebno je da ona bude pravilnog oblika. Kancelarije nepravilnog oblika i neobicnog u duzem vremenskom periodu dovode do stresa i nerazumevanja kod zaposlenih. Prema komas formuli svaka od osam strana sveta podobna je za odredjenu vrstu posla, otuda organizacija procesa rada i sluzbi u skladu sa Pa Kua uvek donosi maksimalne osnove za rast i razvoj tj. uspesno poslovanje na obostrano zadovoljstvo i uposlenika i vlasnika.

• mesto najvaznije osobe treba da bude u severozapadnom sektoru, to je mesto trigrama Chien koji predstavlja oca
• mesto najvaznije zenske osobe treba da bude u jugozapadnom sektoru prizemlja, to je mesto trigrama Kun koji predstavlja majku.
• jug je mesto za trgovce, ljude iz marketinga i radnike za odnose sa javnoscu, to je sektor koji vlada publicitetom i mas – medijima, taj sektor se najvise vezuje za generisanje energije potrebne za uspesnu prodaju, a alternativni sektor mu je jugozapad
• jugoistok je najbolja pozicija za sve koji rade sa vrednosnim papirima, za finansijsko odeljenje i racunovodstvoKada nedostaje neki sektor predstavlja oblast koja ce trpeti manjkavosti ili stetu. Stranu sveta na kojoj nedostaje sektor utvrdicete tako sto stanete u centar prostora sa kompasom, odredite sever, a potom i ostale pravce i ucrtate ih u plan kancelarije.

• ako nedostaje severni sektor, radnici u kancelariji ce tesko napredovati u karijeri
• ako nedostaje juzni sektor, radnici u kancelariji ce trpeti od traceva i ogovaranja
• ako nedostaje zapadni sektor, radnici u kancelariji ce imati porodicne probleme
• ako nedostaje istocni sektor, radnici ce patiti od loseg zdravlja
• ako nedostaje severozapadni ugao, svi u kompaniji ce trpeti od nedostatka podrske kompanije, ili sefa
• ako nedostaje jugozapadni sektor kancelarija ce patiti od prepirki i svadja
• ako nedostaje severoistocni sektor radnicima ce biti tesko da se usavrsavaju
• ako nedostaje jugoistocni sektor postojace izrazene finansijske teskoce

2default Re: Feng shui za posao taj 2/12/2008, 10:42

Jagodica

avatar
moderator
moderator
Povoljno uredjenje kancelarije
Uskladjen radni prostor adekvatnim razmestajem i pozicioniranjem kancelarijskog namestaja i opreme povecava motivaciju saradnika i pridonosi kvalitetnoj radnoj klimi.

Shodno opstim karakteristikama pojedinih kompasnih direkcija ciljano lociranje objekata ce obezbediti harmonican i prosperitetan energetski protok. Pri uredjenju prostora treba voditi racuna da je on podeljen na devet prostornih direkcija od kojih svaka odgovara jednom elementu prirodi,a svakom elementu odredjene boje.

Bojama efikasno mozemo da podstaknemo ili oslabimo uticaj pojedinih direkcija:

* Jugoistok, istok: element Drvo koji rukovodi ovim stranama sveta podsticu plava, zelena i crna boja o su yang boje i odlicna podrska vatrenim bojama, a slabe ga crvena i bela.

* Severozapad, zapad: element Metal koji rukovodi ovim stranama sveta podsticu boje te zlatna, srebrna i bela boja svi metalni akcenti, a slabe ga crna, teget i crvena.

* Jug: element Vatra koji rukovodi ovim stranama sveta podsticu zelena i crvena, narandzasta, purpurna boja, a slabe ga plava, teget i zuta.

* Sever: element Voda koji rukovodi ovim stranama sveta podsticu plava, crna i bela boja (kao i svi metalni akcenti) to su yin boje i dobra podrska drvenim bojama, a slabe ga boje Zemlje i zelena.

* Centar, jugozapad, severoistok: element Zemlja koji rukovodi ovim stranama sveta podsticu boje zemlje (zuta, bez, braon) i crvena slazu se sa metalnim , a slabe ga zelena i bela boja.

Prostor treba urediti tako da budu zastupljeni svi elementi. Pomocu njih stvara se dinamika, smirenost, harmonija ili osjecaj zasticenosti – zavisno o potrebama odredjenih profesija. Uredjenjem je potrebno stvoriti ambijent koji odise vedrinom, funkcionalnoscu i bogatstvom.• prvo pravilo je rascistiti nered, izbaciti sve nefunkcionalne i ostecene objekte
• obezbedite dovoljan upliv dnevnog svetla i adekvatno vestacko osvetljenje
• pozicija radnih stolova mora biti takva da paznja uposlenika bude usmerena u unutrasnjost prostorije u ime kreativnog rada
• namestaj koji se podrazumeva najcesce ukljucuje radni sto ili crtacu dasku, police za literature, register, stolicu, sofu ili stolice za stranke, i dekorativne i umetnicke predmete i u njohovom rasporedjivanju treba teziti jednostavnosti i simetriji
• pod treba da je pokriven adekvatnom prostirkom tamnije boje, a njegova velicina treba da je srazmerna velicini prostora (ni premali ni preveliki) i postavlja se u sredisnjem delu, u liniji sa zidovima.
• sredina prostora treba uvek da je slobodna od stvari i predmeta, takav otvoren centar simbolizuje nedokucivi Tao.
• idealno je da stolovi svakoga ponaosob budu u poziciji koja ce obezbediti da se kompasna direkcija srecne zvezde ili direkcija koja je u harmoniji za zvezdom p rodjenju nalazi iza ledja.
• u zavisnosti od specificnih polja interesovanja svakog zaposlenog kao vodic za postavljanje radnog stola u odredjeni sector shodno njegovim temeljnim karakteristikamaPovoljna pozicija radnog stola
Shodno opstim karakteristikama strana sveta moze se namenski vrsiti i pozicioniranje radnoga stola :

Istok se dovodi u vezu sa zacecem, rodjenjem, budjenjem i novim pocecima.
Pozicioniranje ka istoku se preporucuje onima koji se spremaju da zapocnu nove stvari, kao i svima kojima nedostaju ideje. Svoj radni sto mozemo da pozicioniramo ka istoku kada zelimo vise poslovnih aktivnosti i bolju poslovnu srecu.

Zapad podrzava racionalno i jasno misljenje, preciznost, organizaciju i biznis. U feng shui-u se dovodi u vezu sa umetnoscu, stvaralastvom, slobodnim vremenom, energija ove strane sveta je smirujuca pa radni sto mozemo pozicionirati ka zapadu ako vodimo dobro razradjeni posao, ili se bavimo knjigovodstvenim uslugama i umetnickim delatnostima.

Sever je izvor mirne energije, i zato se ka ovoj strani sveta okrecemo kada postoji potreba za smirenjem i pauziranjem od aktivnosti. Svoj radni pozicioniramo ka severu ako se bavimo lecenjem i zdravljem, kada je u poslu koji obavljamo vazna intuicija, kada zelimo da poboljsamo planiranje.

Jug je u vezi sa toplinom, intimnoscu i bliskoscu. Ova strana sveta u nas zivot unosi strast i aktivnost, i idealna je za orijentaciju uzglavlja svih koji tragaju za izgubljenom agilnoscu i strascu. Ipak, treba voditi racuna da dugotrajno izlaganje jugu moze doneti hiperaktivnost i probleme sa spavanjem. Pozicija ka jugu je pozeljna kada postoji potreba za samostalnoscu i odvajanjem od drugih, kada zelimo priznanja, poboljsanje statusa i ugleda.

Severozapad je pravac odakle dolaze autoritet, samokontrola i smireno vodjstvo. Onima koji zele da povecaju poslovni autoritet, orijentacija radnog stola ka SZ moze biti odlicna pomoc. Ova strana sveta pogoduje dubokom snu, ali je treba koristiti oprezno, jer one koji imaju puno obaveza moze dodatno opteretiti.

Jugoistok je u vezi sa novcem, ustedjevinom i imovinom. Ova strana sveta podstice aktivnost, drustveni zivot i kreativno ispoljavanje. Radni sto mozemo pozicionirati ka jugoistoku kada nam treba vise srece u poslu, kada zelimo ekspanziju kontakata i ideja.

Jugozapad rukovodi srecom u odnosima, smiruje nesuglasice i podstice atmosferu bliskosti i razumevanja. Jugozapad je sediste zenske energije, i njegovim aktiviranjem se mogu ojacati zene i njihov uticaj u prostoru. Ovo je dobar pravac za orijentaciju radnog stola onih koji se bave odnosima u kolektivu, rukovode timskim radom ili rade sa zenama i bracnim parovima.

Severoistok je u vezi sa obrazovanjem i znanjem. Orijentacija ka ovoj strani sveta jaca volju i motivaciju, radni sto mozemo dapozicioniramo ka severoistoku ako su nam potrebni cvrstina i dalekovidost u onome sto radimo, ili kada zelimo da ojacamo koncentraciju i upornost

3default Re: Feng shui za posao taj 4/10/2009, 21:04

Jagodica

avatar
moderator
moderator
- Na južni zid kancelarije okačite fotografiju orla koji leti nebu pod oblake kako biste pospešili svoj poslovni potencijal. Radi poboljšanja prosperiteta na zid okačite slike feniksa.
- Napravite svoje lično drvo novca tako što ćete kineske novčiće, zavezane za crveni končić, okačiti o grane neke sobne biljke. Na taj način imaćete uspeha na poslu, ali i više para.- U južni deo doma ne stavljajte figurice kornjača ili umetnička dela na kojima postoji motiv kornjače. One predstavljaju vodu, koja gasi vatru, simbol bogatstva.- Imaćete mnogo više novca ako u jugoistočni deo kancelarije stavite fotokopir-aparat ili štampač. Izbegavajte lepeze kao dekoraciju jer, po Kinezima, ona asocira na rasipanje.

- Ne postavljajte radni sto tako da leđima budete okrenuti ka prozoru, osim ako je napolju planina ili zgrada. Umesto toga, sedite leđima okrenuti ka zidu i bićete uspešniji.- Kako biste podstakli energiju prosperiteta, neka vaš radni sto bude uredan. Budite nemilosrdni prema nepotrebnim sitnicama, bacite ih i imaćete mnogo više uspeha u poslu.- Da se ne biste svađali s kolegama, u kancelariji se služite samo jednim vratima. Ako postoji više vrata, neka budu zatvorena. Tako ćete sprečiti ulazak negativne energije.- Na zid kancelarije okačite sliku ili umetnički prikaz jata divljih gusaka koje „uleću“ u vaš radni prostor kako biste omogućili da samo dobre vesti dolaze do vas.- Ako zbog poslovnih obaveza često putujete, u džepu pantalona nosite komad žada, korala ili crnog oniksa. Ovo drago kamenje će vas zaštiti od loših ljudi i nesreća.- Dom ili kancelariju ukrasite modelom jedrenjaka. Postavite ga tako da bude okrenut ka unutrašnjosti doma ili kancelarije kako bi pospešio prosperitet.- Nemojte da kupujete tepih na kome se nalazi motiv zmaja jer gaženje po ovom, blagorodnom, mitskom stvorenju donosi nesreću i neuspeh u poslu i karijeri.- U kancelariju nemojte da stavljate slike koje prikazuju scene iz bitaka, bilo na kopnu bilo na moru, jer će uneti razdor u vašu firmu. Umesto njih stavite neke umirujuće pejzaže.- U severni deo kuće ili kancelarije izložite nagrade i trofeje koje ste dobili i osvojili. Njihova energija pomoći će vam da i u budućnosti budete uspešni u svom poslu.

4default Re: Feng shui za posao taj 9/9/2010, 15:26

DALI.D

avatar
clan
clan
Radim u turistickoj agenciji, uglavnom sama, bez frke i guzve. Veoma je lepo sredjeno, sedim za stolom koji gleda direktno na ulicu i zgradu prekoputa tj. gledam u izlog i velika ulazna vrata, koja cesto drzim otvorena. Ispred mene je ceo prostor a iza mene zid, sto je kako sam citala povoljno. Mozda nije povoljno sto sedim skoro pa direktno naspram vrata. Lokal je prilicno hladan pa predpostavljam iako trenutno nemam kompas da sam na severu a da gledam u jug koji je uvek osuncan. Na stolu imam ispred sebe kalendar i metalnu casu sa olovkama, sve su crvene boje i medju njima jedno crveno srce na stapicu. Na desnoj strani stola je telefon i kompijuter, roze cestitka i roze flomasteri. Sa leve strane je providno plava polica za dokumenta. Cini mi se da sam dosta stvari postavila slucajno i po sopstvenom osecaju lepog a onda procitala da su i saveti fengshui za uredjenje radnog stola slicni i bas sam se odusevila.
Ako imate neki savet, rado bi cula o simbolima za uspeh na radnom stolu. Obozavam cvece i rado bi drzala vaznicu sa svezim cvecem na stolu, pa me interesuje da li je povoljno da je stavim u gornji desni cosak stola koji mi je slobodan i gde ne mogu da je srusim.
Nikada nisam izasla iz agencije a da nisam ispraznila korpu, obrisala pod i stavila sve na svoje mesto i nikada nisam usla u agenciju da nisam obrisala sto, izluftirala, pustila muziku i.. pocela radni dan pa se i tu slazem sa savetima feng suhi o sredjenom i cistom prostoru. Takodje, procitala sam o simbolu vode, tj da je slika reke koja tece pozitivna da stoji na radnom stolu, nemam takvu klasicnu sliku ali je imam na ekranu kompjutera, prelep pejzas sa prirpdom i rekom pa se nadam da ni tu nisam promasila i da ce mi doneti uspeh na novom poslu.

Sponsored content


Nazad na vrh  Poruka [Strana 1 od 1]

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu

 
  •  

Free forum | © PunBB | Besplatan Forum međusobnog pomaganja | Signalizirajte zloupotrebu | Besplatan blog