Dobro dosli!
Ulogujte se ili registrujte svoj nalog :)
DRAGI CLANOVI NAKON 10 GODINA RADA FORUM CE BITI UGASEN DO KRAJA 2015 GOD. OTVARANJE NOVOG FORUMA BICE NAJAVLJENO NA FB STRANICI https://www.facebook.com/Alex.astrology

Niste konektovani. Konektujte se i registrujte se

 » EZOTERIJA » Spiritualizam » feng shui » Licni pa kua (gua) broj

Licni pa kua (gua) broj

Ići dole  Poruka [Strana 1 od 1]

1default Licni pa kua (gua) broj taj 2/2/2009, 13:10

Jagodica

avatar
moderator
moderator
Pa kua (gua) broj se izračunava na osnovu datuma rodjenja, no veoma važna komponenta za izračunavanje je i pol osobe, a kalkulator za izračunavanje možete naci na
http://www.wofs.com/index.php?option=com_custompages&Itemid=81

Kada ste izračunali Gua broj, provjerite koje preporuke nose pojedini brojevi. Napomena! Gua broj 5 SE NE KORISTI (jer se broj 5 odnosi na središnju palatu bague)! Kod žena se mijenja s Gua brojem 8, a kod muškaraca Gua brojem 2.

Izračunavanjem ličnog gua broja dobivamo 4 povoljne i 4 nepovoljne direkcije, te je stoga preporučljivo da se u svakodnevnim aktivnostima što više koriste povoljni a izbjegavaju nepovoljni pravci, odnosno strane svijeta.

GUA BROJ: 1
TRIGRAM: Kan
ELEMENT: Voda
BOJA: Crna
GRUPA: ISTOK


Povoljni pravci:

SHENG QI – Životna energija – JUGOISTOK
Jugoistok je povoljan. Postavite akvarij sa 8 ribica, koristite zelenu, plavu ili crnu boju; zasadite biljke koje rastu u vodi; Žaba koja donosi novac bi trebala gledati ka Jugoistoku.
TIAN YI – Nebeski doktor – ISTOK
Voda na Istoku je povoljna. Figurice Zmaja pomažu ovaj smjer. Biljke s velikim listovima postavite na Istok da bi pojačale element Drva; kristale također možete postaviti u ovom smjeru. Privjesak s dvjema tikvicama za brz oporavak od bolesti možete postaviti u ovom području.
YAN NIAN – Veze – JUG
Postavite biljke za pojačavanje elementa Vatre. Figurice ili slike konja koji predstavljaju element Juga možete također ovdje postaviti ili Mandarin patke koje će potpomagati veze. Možete koristiti crvenu boju. Figurice Feniksa za simboliziranje rastućeg i harmoničnog odnosa.
FU WEI – Stabilnost – SJEVER
Kornjaču držati na sjeveru jer će pojačati element zaštite i stabilnosti. Ovo područje je pogodno za meditaciju i molitvu. Figurice ili slike slona također donose snagu i ustrajnost, što je temelj za stabilnost.

Nepovoljni pravci:

HUO HAI – Nezgode – ZAPAD
Figurice ribica ili vodenih ljiljana pomažu kod sprječavanja loše energije zapada. Voda slabi element Metala kojem Zapad pripada.
WU GUI – Pet Duhova – SJEVEROISTOK
Za vas nije dobro da sjedite okrenuti licem prema ovom smjeru ili da sjedite u sjeveroistočnom području. Da bi smanjili utjecaj loše energije Pet Duhova, bilo bi dobro koristiti 6 Kineskih novčića uvezanih u crvenu vrpcu. Zbog toga što Metal slabi element Zemlje kojem pripada sjeveroistok. Stvari od bronce ili mjedi će odvratiti utjecaj Pet Duhova.
LIU SHA – Šest Ubojstava – SJEVEROZAPAD
Šest ubojstava označavaju loše događaje. Bilo bi dobro na ovom području držati figuricu ili sliku Osam besmrtnih koji predstavljaju sreću i obilje. Na taj način će se udaljiti loša energija Šest ubojstava. Nemojte koristiti vrata koja gledaju ka Sjeverozapadu.
JUE MING – Potpuni gubitak – JUGOZAPAD
Izbjegavajte ovaj smjer te držite zatvorene prozore koji gledaju u ovom smjeru. Postavite lijekove i onemogućite pojačivače da povećavaju lošu energiju. Potrebno je koristiti element Metal da bi raspršili element Zemlje koji pripada jugozapadu. Postavite figuricu Boga Rata ili Sretnog Bude da umanje lošu energiju Jue Ming područja.


GUA BROJ: 2
TRIGRAM: Kun
ELEMENT: Velika Zemlja
BOJA: Tamno smeđa i žuta
GRUPA: ZAPAD

SHENG QI – Životna energija - SJEVEROISTOK
Okrenite se u ovom smjeru i gledajte prema sjeveroistoku dok radite. Ulazna vrata bi trebala gledati na SI da bi privlačila novac i sreću. Spavajte s glavom na SI da bi potpomogli energiju bogatstva. Postavite simbole bogatstva u ovom području kao što su zlatni novčići, Bog bogatstva, Arowana Ribice. Izbjegavajte zatrpavati stvarima ili neredom ovaj smjer. Šaran je izvanredan predstavnik bogatstva.
TIAN YI – Nebeski doktor - ZAPAD
Da bi potpomogli vaše zdravlje spavajte u smjeru zapada, tako da gledate zapad dok ležite. Štednjak bi također trebao gledati prema Zapadu da bi potpomogao zdravlje. Spavajte u zapadnoj sobi, te postavite par mjedenih Kei Loons figurica u zapadnom uglu vaše kuće da bi vam čuvali zdravlje.
YAN NIAN – Veze - SJEVEROZAPAD
Koristite ovaj smjer za poboljšanje vještine komunikacije i ljubavne veze. Spavanje u SZ smjeru će potpomoći veze i odnose s vašom djecom i partnerom. Naglasite ovo područje s stvarima od metala ili mjedi. Postavite Budu koji se smije u SZ području da bi potpomogli sretne veze sa onima koje volite ili sa partnerom, a ljubav u svoj život možete prizvati tako što ćete postaviti Mandarin Patke tik do slike partnera kojeg želite u uglu svoje spavaće sobe.
FU WEI – Stabilnost - JUGOZAPAD
Ovo područje je dobro za meditaciju i razvoj, te se okrenite u ovom smjeru dok se meditacijom rješavate pritiska ili stresa. Obogatite ovaj sektor porculanom i kristalima. Element vatre, crvena boja ili tepih također može biti od pomoći. Nemojte postavljati figurice Zmaja u ovom području.

HUO HAI – Nezgode - ISTOK
Ukoliko istočno područje koristite za rad, biti će mnogo problema i briga, te pokušajte svakako izbjeći raditi u ovom području ali i općenito sjediti tako da gledate prema istoku. Crvena boja ili element Vatre će oslabiti loše energije, kao i slika planine.
WU GUI – Pet Duhova - JUGOISTOK
Ukoliko ste okrenuti licem u ovom smjeru, to za vas može predstavljati gubitak posla zbog problema sa zaposlenicima ili internacionalnim zastojima u poslovanju. Pokušajte što manje elementa Drva koristiti u ovom području da ga ne aktivirate. Postavite elemente Zemlje kao što su porculanske vaze, obojene perlice i kristale da bi umanjili negativnu energiju. Možete koristiti elemente Vatre kao što su svijeće ili crvene lampe za poboljšanje energije. Figurice četiri Nebeska Kralja su vrlo pogodne u ovom području vašeg doma, jer kako predstavljaju zaštitu od prevare, izdaje i krađe, sigurno će pogodovati vašem poslovanju.
LIU SHA – Šest Ubojstava - JUG
Nikako se ne preporuča da sjedite okrenuti prema jugu dok radite ili se nalazite na poslovnom sastanku. Na ovaj način ćete izgubiti autoritet i utjecaj. Spavanje licem okrenutim prema jugu ruši vaše zdravlje i koncentraciju. Također možete izgubiti položaj u svojoj obitelji ili društvu. Da bi se zaštitili, deaktivirajte jug na taj način što ćete ugao svojeg ureda ili dnevnog boravka opremiti sa kristalima ili objektima koji su povezani s elementom Zemlje. Kristali pripadaju elementu Zemlje koji ujedno slabi element Vatre – što Jug predstavlja. Stvari od porculana ili set nekog starog servisa za jelo od porculana je dobro postaviti u južno područje stana ili kuće, a isto tako bi trebalo izbjeći ulazak u kuću kroz vrata koja gledaju na Jug.
JUE MING – Potpuni gubitak - SJEVER
Pokušajte izbjegavati ovo područje pod svaku cijenu, jer je za vas izuzetno nepovoljno. Ulazna vrata ne bi smjela biti smještena na sjeveru vašeg stana ili kuće. Nemojte nikako aktivirati ovaj dio prostora sa elementom Vode. Pokušajte spriječiti i poništiti negativnu energiju na taj način da postavite ogledalo s okvirom od mjedi tako da gleda na sjever – dakle da reflektirajuća strana odbacuje sjever od sebe. Postavite set Kei Loons na sjevernom području tako da gledaju prema sjeveru, a ukoliko vam je ured u sjevernom dijelu prostora, postavite figuricu Boga Rata iza svojih leđa jer će vas na taj način štititi od problema i nesreća.

2default Re: Licni pa kua (gua) broj taj 2/2/2009, 13:10

Jagodica

avatar
moderator
moderator
GUA BROJ: 3
TRIGRAM: Zhen
ELEMENT: Veliko drvo
BOJA: Zelena
GRUPA: ISTOK

SHENG QI – Životna energija - JUG
Ovo je smjer bogatstva za vas pa bi vam ulazna vrata trebala gledati na jug. Organizirajte svoj posao u ovom području, a spavajte također okrenuti prema jugu da povećate Bogatstvo. Konji i feniksi mogu također pojačati sreću i bogatstvo ako ih postavite u južnom području. Crvena boja je ovdje dobra, a brod koji plovi, nakrcan zlatnim novčićima treba biti postavljen tako da izgleda kao da dolazi iz južnog smjera.
TIAN YI – Nebeski doktor - SJEVER
Provodite više vremena u sjevernom području jer je to dobro za vaše zdravlje, a ako postavite krevet u sjevernom području brže ćete se oporavljati i zdravlje će vam biti bolje. Aktivirajte ovo područje s malim akvarijem. Kornjače su dobre u ovom dijelu jer one predstavljaju dug i zdrav život.
YAN NIAN – Veze - JUGOISTOK
Ukoliko provodite dosta vremena u jugoistočnom području, popraviti ćete svoj ljubavni život i općenito veze i odnose, a možete privući nekoga tko vam se sviđa tako što ćete postaviti simbole ljubavi i sreće u ovom području. Slike ili cvjetove od žada, Mandarin patke su od često korištenih simbola koji donose aktivaciju ovog područja. Pokušajte izbjeći toalet u ovom sektoru.
FU WEI – Stabilnost - ISTOK
Da bi smanjili nivo stresa provodite više vremena u ovom području vašeg kuće ili stana. Ovaj sektor možete još više aktivirati korištenje elementa Drva ili Vode. Postavite Fu Lu Sju (Tri Boga Zvijezda) za povećanje stabilnosti. Novčići od žada ili privjesci od žada se mogu postaviti na istok sobe da bi poboljšali energiju koja vam je potrebna za koncentraciju i mentalnu snagu.

HUO HAI – Nezgode - JUGOZAPAD
Izbjegnite potenciranje ovog područja sa kristalima ili stvarima koje pripadaju elementu Zemlje. Držite prozore ili vrata prema ovom smjeru zatvorena stalno. Smanjite negativni Qi koji stiže sa jugozapada tako da postavite par novčića-mačeva koji će kontrolirati utjecaj ove za vas negativne energije.
WU GUI – Pet Duhova - SJEVEROZAPAD
Ukoliko možete izbjeći svakako pokušajte ne postaviti štednjak s prednjom stranom prema sjeverozapadu. Toalet bi trebao biti postavljen u ovom području, jer će na taj način suspregnuti lošu energiju Pet duhova. Izbjegavajte postavljati biljke ili cvijeće u ovom području. Postavite par pagoda u ovom sektoru. Crvena traka sa 8 Pa Kua novčića će vam pomoći neutralizirati utjecaj Pet duhova.
LIU SHA – Šest Ubojstava - SJEVEROISTOK
Nemojte postavljati akvarij ili stvari elementa Vode u ovo područje jer ćete tako potaknuti svađe i razmirice te će se iste i gomilati. Bilo bi dobro da vam ulazna vrata stana ili kuće ne gledaju prema sjeveroistoku, a ukoliko vam je spavaća soba u ovom području, postavite 6 Kineskih novčića u SI područje, da na taj način smanjite negativni utjecaj Šest Ubojstava u toj sobi. Pa Kua novčići se mogu koristiti VAN ove sobe. Izbjegavajte također korištenje crvene boje u ovoj sobi, a dobra zaštita bi bila Lavovi čuvari Hrama.
JUE MING – Potpuni gubitak - ZAPAD
Izbjegnite kupnju kuće koja gleda u ovom smjeru. Nemojte spavati ili raditi u Zapadnom dijelu vaše kuće ili ureda. Vrata koja gledaju ka Zapadu bi trebali što manje koristiti, ako je moguće – nikako ih koristiti, bilo bi najbolje rješenje za vas. Negativna energija Qi koja stiže sa Zapada može se zaustaviti postavljanjem 6 Pa Kua novčića ili Pasa čuvara (Fu psi) koji će gledati u zapadnom smjeru. Ne potičite ovaj prostor sa vatrom ili vodom.


GUA BROJ: 4
TRIGRAM: Xun
ELEMENT: Malo Drvo
BOJA: Svjetlo zelena
GRUPA: ZAPAD

SHENG QI – Životna energija - SJEVER
Koristite sjever za poslovne radnje da bi postigli uspjeh u karijeri i financijama, a možete postaviti set zvonaca za vjetar koji pripadaju elementu Sjevera. Također, element vode ili akvarij su dobri za ovo područje. Arowane ili drugi simboli koji prizivaju bogatstvo su dobri u ovom području.
TIAN YI – Nebeski doktor - JUG
Jug je element Vatre, te ga možete pojačati sa Crvenim dekorom. Ovaj smjer je dobar za ulazna vrata vaše kuće, a možete spavati u južnom dijelu sobe ili kuće za poboljšanje vašeg zdravlja. Aktivirajte jug dodatno sa postavljanjem Sau Sing - Bogom dugovječnosti, a crveni cvjetovi su također dobri aktivatori zdravlja.
YAN NIAN – Veze - ISTOK
Svoj radni stol postavite tako da gleda ka istoku, jer ćete tako poboljšati poslovne veze i odnose. Ukoliko su vam vrata stana ili kuće postavljena u ovom smjeru, onda se poboljšava komunikacija između članova obitelji. Također, ovo potpomaže brak. Figurica Zmaja je dobra za jačanje južnog područja. Vodeni element je odličan, a par Mandarinski patki ili slika cvjetova će poboljšati odnose u braku i povećati ljubavni sreću.
FU WEI – Stabilnost - JUGOISTOK
Za osobni razvoj pojačajte ovo područje korištenjem biljaka koje rastu u vodi, kao što su vodeni ljiljani ili lotosovi cvijetovi. Učenje u ovom području može potpomognuti rezultate. Postavite figuricu 8 Besmrtnih u ovom sektoru da bi predstavljale postignuće i uspjeh 8 ciljeva života: slava, priznanje, karijera, bogatstvo, sreća, plodnost, zdravlje i zadovoljstvo.

HUO HAI – Nezgode - SJEVEROZAPAD
Pokušajte izbjeći imati ulazna vrata stana u ovom smjeru, nemojte niti sjediti okrenuti prema sjeverozapadu dok radite – pokušajte u svom uredu premjestiti stol. Negativnu energiju možete smanjiti korištenjem para Fu Pasa koji će gledati u sjeverozapadnom smjeru te vas tako štititi.
WU GUI – Pet Duhova - JUGOZAPAD
Izbjegnite aktiviranje ovog područja, te nikako nemojte koristiti kristale ili crveni dekor u jugozapadnom dijelu stana, sobe ili ureda. Sjedenjem u ovom području dok radite otvarate sebi situaciju gubitka autoriteta ili osjetljivost na svađe i nesuglasice. Poništite negativne energije koje vam stižu sa jugozapada postavljanjem figurice Bude koji se smije.
LIU SHA – Šest Ubojstava - ZAPAD
Najbolje bi bilo postaviti ostavu ili toalet u zapadnom dijelu stana ili kuće, tako da potisnete energiju Šest Ubojstava. Nemojte ovaj sektor nikako aktivirati i izbjegnite korištenje elemenata Zemlje. Postavite glavu lava Pa Kua koja gleda na Zapad za zaštitu.
JUE MING – Potpuni gubitak - SJEVEROISTOK
Nemojte biti okrenuti licem prema sjeveroistoku dok radite, te izbjegnite glavna ulazna vrata stana ili kuće u ovom smjeru pod svaku cijenu. Za zaštitu možete koristiti figuru Boga Rata (Kuan Kong) koju ćete postaviti u ovaj sjeveroistočni sektor. Možete objesiti i zvonca za vjetar u ovom sektoru jer će oni tako raspršiti element Zemlje kojem pripada sjeveroistok.

3default Re: Licni pa kua (gua) broj taj 2/2/2009, 13:11

Jagodica

avatar
moderator
moderator
GUA BROJ: 5
BEZ SPOLA
Smjer uspjeha - SJEVEROISTOK | JUGOZAPAD

Smjer zdravlja - ZAPAD

Smjer braka - SJEVEROZAPAD | ZAPAD

Smjer napretka - JUGOZAPAD

Smjer nesreće - JUGOISTOK

Pet Duhova - JUGOISTOK

Šest Ubojstava - JUGOISTOK | SJEVER

Potpuni gubitak - SJEVEROISTOK | ISTOKGUA BROJ: 6
TRIGRAM: Quian
ELEMENT: Veliki Metal
BOJA: Bijela | Zlatna
GRUPA: ZAPAD

SHENG QI – Životna energija - ZAPAD
Vaša ulazna vrata bi trebala gledati na zapad. Ured u ovom području će povećati vaše bogatstvo i poslovnu sreću. Figuricu Boga Bogatstva bi također mogli staviti u zapadni dio kuće ili stana kao i žabe novca s time da gledaju prema zapadu.
TIAN YI – Nebeski doktor - SJEVEROISTOK
Da bi pospješili svoje zdravlje postavite figuricu Lotosa u sjeveroistočnom području. Lotos je simbol čistoće, simbol uzdizanja iznad onog tamnog i nečistog, pa time i pospješuje zalječenja i ozdravljenja. Cvrčak je također dobar izbor, jer on predstavlja promjenu, te ujedno ostavljanje starih zdravstvenih navika. Spavanje u ovom području također će poboljšati zdravlje.
YAN NIAN – Veze - JUGOZAPAD
Da pospješite svoj ljubavni život ili da privučete osobu koja vam se sviđa, ovo je najbolje područje u kući ili stanu, te možete koristiti kristale. Par Mandarinskih patkica će povećati vašu bračnu sreću, a par crvenih svijeća donosi duplu sreću pa ih je dobro postaviti u jugozapadnom dijelu prostora.
FU WEI – Stabilnost - SJEVEROZAPAD
Za umirenje i opuštanje nakon napornog dana na poslu, ovo je najbolje mjesto u vašem domu. Aktivirajte energiju postavljajući objekte od metala ili mjedi. Slon, koji predstavlja dugovječnost i stabilnost je dobar za smještanje u jugozapadnom području ali i figurice kornjače mogu biti dobar izbor.

HUO HAI – Nezgode - JUGOISTOK
Ovo područje treba održavati što mirnijim, a nemojte nikako postavljati u ovaj prostor sat ili bilo kakve objekte koji se kreću jer ćete tako aktivirati ovu energiju koja je za vas loša. Postavljanje novčića od žada koji će predstavljati smirenost je jedino prigodan u ovom području, jer je ujedno i lijek za ovu negativnu energiju.
WU GUI – Pet Duhova - ISTOK
Pokušajte izbjegavati istočni dio kao prostor za rad, te nemojte spavati u istočnoj sobi, ukoliko želite poboljšati zdravlje. Da bi raspršili lošu energiju Pet Duhova, preporuča se postavljanje Kei Loons (Kineski jednorog) tako da gledaju prema istoku. Kristali su također dobar lijek za ovaj sektor jer smanjuju negativnu energiju Pet Duhova.
LIU SHA – Šest Ubojstava - SJEVER
Nemojte ovo područje aktivirati, te naročito izbjegavajte elemente Vode, a utjecaj Šest Ubojstava možete smanjiti tako da postavite biljke sa velikim i širokim listovima u sjevernom području kuće ili stana. Svakako izbjegnite raditi i postaviti radni stol u smjeru sjevera jet će vam mogućnost za napredovanje u karijeri postepeno opadati.
JUE MING – Potpuni gubitak - JUG
Ovo područje je osobno opasno za vas. Nemojte aktivirati jug sa elementom Vatre, a najbolji lijek je postavljanje elemenata Zemlje, kao što su objekti od porculana ili kristala.

4default Re: Licni pa kua (gua) broj taj 2/2/2009, 13:13

Jagodica

avatar
moderator
moderator
GUA BROJ: 7
TRIGRAM: Dui
ELEMENT: Mali Metal
BOJA: Srebro | Platina
GRUPA: ZAPAD

SHENG QI – Životna energija - SJEVEROZAPAD
Postavite svoja ulazna vrata u ovom smjeru tako da gledaju na sjeverozapad. Ured ili radni stol u ovom području također će poboljšati vaše bogatstvo i napredak u karijeri. Sretni Buda ili Ćup Bogatstva je odličan izbor koji simbolizira dobru sreću. Kei Loons je najbolje držati u sjeverozapadnom području jer će vas dodatno štititi.
TIAN YI – Nebeski doktor - JUGOZAPAD
Jugozapad pripada elementu Zemlje te ovo područje uredite s bojama zemlje. Ukoliko možete bilo bi dobro da vrata gledaju prema jugozapadu, ili spavajte na jugozapadu jer ćete tako poboljšati svoje zdravlje. Aktivirajte ovaj prostor sa Wu Lou ili zdjelama od kamena, zemlje ili polu dragim kamenjem.
YAN NIAN – Veze - SJEVEROISTOK
Da bi začinili svoj ljubavni život postavite objekte od porculana koji predstavljaju element Zemlje. Mandarin patkice od roza kvarca su najpopularniji izbor, ali možete koristiti i jednog Ljubavnog Labuda koji će potpomognuti nalaženje idealnog partnera. Kada ga upoznate bilo bi dobro maknuti Ljubavnog Labuda iz tog prostora, a umjesto njega postaviti Mandarinske patkice.
FU WEI – Stabilnost - ZAPAD
Zapad je odlično područje za meditaciju i molitvu. Figurice kornjače ili slona mogu donijeti zaštitu i stabilnost za ovo područje, jer simboliziraju snagu i stabilnost.

HUO HAI – Nezgode - SJEVER
Bilo bi dobro da što manje koristite sjeverno područje kuće ili stana, te da ga ostavite u mirovanju. Svakako nemojte objesiti sat ili neki drugi predmet koji u sebi ima pokretni mehanizam, jer bi to moglo potaknuti negativnu energiju sjevera. Figurica Sretnog Bude je dobar lijek za ovo područje, jer predstavlja smirenost.
WU GUI – Pet Duhova - JUG
Nemojte koristiti jug kao područje svog rada, ali niti za spavanje. Tako vam zdravlje može slabiti. Da bi raspršili negativne energije juga dobro bi bilo u ovom području koristiti predmete od porculana, recimo porculansku zdjelicu napunjenu zemljom ili rižom. Kristalni Cvijet Lotosa može uravnotežiti energiju juga u ovom području, jer i on predstavlja element Zemlje.
LIU SHA – Šest Ubojstava - JUGOISTOK
Nije dobro sjediti tako da gledate direktno na jugoistok, naročito za vrijeme važnih sastanaka ili pregovora, jer će vam to umanjiti rezultate. Vaš autoritet će biti narušen. Spavanje u ovom području može prouzročiti nesanicu i loše zdravlje. Možete izgubiti položaj u obitelji i u društvenom životu. Da bi smanjili negativan utjecaj jugoistoka koristite elemente Vatre, obojite ovo područje crvenom bojom ili postavite tradicionalne Kei Loons kao zaštitnike područja. Izbjegavajte ulazak u kuću ili stan kroz vrata koja gledaju u smjeru Jugoistoka.
JUE MING – Potpuni gubitak - ISTOK
Ovaj smjer donosi nazadak, ukoliko budete radili u njemu. Ulazna vrata koja gledaju na istok dovesti će do smanjenja dobrih odnosa u obitelji i gubitka bogatstva. Potisnite lošu energiju Potpunog Gubitka tako da postavite figuricu Boga Rata (Kuan Kong) u ovom području. Najbolji lijek za ovo područje jest postavljanje kuhinje na istok.


GUA BROJ: 8
TRIGRAM: Gen
ELEMENT: Mala zemlja
BOJA: Siva i svjetlo smeđa
GRUPA: ZAPAD

SHENG QI – Životna energija - JUGOZAPAD
Postavite akvarij sa 7 ribica, 6 Zlatnih i 1 crnom. Kamin, ili nešto drugo što zagrijava prostor postavite u ovom području da bi time potpomogli element zemlje. Zdjelicu napunjenu sa simbolima bogatstva, zlatnim novčićima i Kineskim I Ching novčićima je izvrstan izbor. Također možete postaviti Sretnog Budu da bi donio dragocjenu harmoniju. Žaba novca bi trebala gledati na jugozapad.
TIAN YI – Nebeski doktor - SJEVEROZAPAD
Zdravlje je pod kontrolom ovog sektora, pa bi bilo dobro da spavate u sjeverozapadnom području stana ili kuće. Na taj način potpomažete brza ozdravljenja tijekom spavanja, a ovo područje možete dodatno aktivirati postavljanjem zemljanih ili porculanskih stvari. Kornjače su prikladne za ovaj prostor jer predstavljaju dugi, stabilni i zdravi život.
YAN NIAN – Veze - ZAPAD
Za poboljšanje svojih društvenih veza budite okrenuti ka zapadu dok vodite neku konverzaciju, ili držite predavanje. Ovaj smjer vam poboljšava i ljubavne veze. Spavanje u zapadnom dijelu stana ili kuće, potpomaže dobar odnos sa djecom i partnerom, a dodatno možete aktivirati ovo područje postavljanjem metalnim ili mjedenom objektima. Možete postaviti Brod Dvostruke Sreće, jer će potpomagati vaše veze. Također, možete prizvati ljubav u svoj život tako da postavite u zapadno područje sobe, pored slike svog željenog partnera, božure ili simbole božura.
FU WEI – Stabilnost - SJEVEROISTOK
Ovo područje služi za samo razvoj i napredovanje, te cvijeće i biljke su vrlo dobre u sjeveroistočnom području. Učenje u ovom sektoru može potpomognuti rezultate i napredak. Dobro bi bilo postaviti figuricu 8 Besmrtnih u ovom području jer će tako simbolizirati postignuće u 8 životnih ciljeva (slava, priznanje, karijera, bogatstvo, sreća, plodnost, zdravlje i sreća).

HUO HAI – Nezgode - JUG
Pokušajte izbjeći aktivnosti u južnom području. Dobro bi bilo postaviti ostavu u ovom sektoru. Pokušajte izliječiti prostor kristalima jer oni mogu uzemljiti negativnu energiju juga.
WU GUI – Pet Duhova - SJEVER
Loš utjecaj sjevera možete smanjiti koristeći elemente od drva, a sjedenje u ovom smjeru dok radite, će vam uzrokovati stalnu borbu za napredak u vašoj karijeri. Drveni Wu Lou , koji simbolizira dugovječnost, je koristan za ispravljanje negativne energije.
LIU SHA – Šest Ubojstava - ISTOK
Da bi smanjili loše energije Šest ubojstava na istoku, postavite Lavlju Glavu Pa Kua tako da gleda prema Istoku. Pokušajte izbjeći vodene elemente u ovom području, a najbolje bi bilo postaviti ostavu ili kuhinju u istočnom dijelu stana ili kuće tako da poništite loše energije Šest Ubojstava.
JUE MING – Potpuni gubitak - JUGOISTOK
Nemojte sjediti tako da gledate prema jugoistoku niti koristiti ovo područje za bilo kakve aktivnosti. Vrata stana ili kuće, pokušajte orijentirati prema vašim boljim stranama; Sjeverozapad, Jugozapad i Sjeveroistok. Elementom Vatre suzbijte loše energije ovog područja, jer ćete ime oslabiti element drva. Cijelo to područje možete obojiti crvenom bojom i postaviti toalet, kuhinju ili ostavu u ovom području. Voda je najveća šteta u ovom prostoru pa pokušajte imati što manje vodenog elementa. Vatreni Feniks bi bio snažna zaštita i pozitivni element u ovom području, smanjujući energiju Potpunog Gubitka.

5default Re: Licni pa kua (gua) broj taj 2/2/2009, 13:14

Jagodica

avatar
moderator
moderator

GUA BROJ: 9

TRIGRAM: Li
ELEMENT: Vatra
BOJA: Crvena
GRUPA: ISTOK

SHENG QI – Životna energija - ISTOK
Za vas je ovo smjer bogatstva, te bi glavna vrata trebala gledati u smjeru istoka, jer bi tako pojačali bogatstvo. Dok radite pokušajte se smjestiti u ovom području jer tako pojačavate prilike za posao i zaradu. Ovaj sektor možete potpomognuti dodavanjem slika konja ili feniksa, a crvena boja je također prikladna. Brod koji nosi zlatne novčiće se može postaviti tako da izgleda kao da dolazi iz smjera istoka.
TIAN YI – Nebeski doktor - JUGOISTOK
Voda u ovom području je izuzetno dobar element jer će time biti podržan i element drva. Figura Tigra kao čuvara je slična naravi jugoistoka. Kristali mogu pojačati vaše zdravlje a Kristalna Tikvica simbolizira brzi oporavak od bolesti.
YAN NIAN – Veze - SJEVER
Veze mogu imati dobrobiti i napredak ukoliko sjedite u ovom području. Također, na taj način pojačavate obiteljske veze, a naročito ukoliko spavate u sjevernom području stana ili kuće. Ukoliko se želite vjenčati, akvarij ili simboličnu sliku ribe možete postaviti u sjevernom dijelu. Ukoliko prolazite kroz težak period, pokušajte s parom Zmajeva, koji prolaze Vrata Zmaja, jer simboliziraju par koji ostaje zajedno u teškim vremenima.
FU WEI – Stabilnost - JUG
Nakon napornog dana najbolji prostor za odmor ili relaksaciju je jug, pa tu možete meditirati ili se moliti. Pokušajte dodatno potaknuti Fu Wei sa elementom vatre, a u tu svrhu postavite Feniksa. Mudra Kornjača, koja predstavlja stabilnost i veliko znanje, je vrlo prikladna za južno područje stana ili kuće. Alternativa bi bila 7 Slonova, koji postavljeni u nizu ukazuju nepobitnu podršku.

HUO HAI – Nezgode - SJEVEROISTOK
Par metalnih Kei Loons figurica koje služe kao čuvari ovog prostora, također slabe negativne energije sjeveroistoka, Pokušajte izbjeći gledati u ovom smjeru dok radite ili spavate. Slika smirene, visoke planite je vrlo prikladna u sjeveroistočnom prostoru.
WU GUI – Pet Duhova - ZAPAD
Oni koji rade i imaju mnogo posla, ukoliko sjede tako da gledaju prema Zapadu, mogu imati gubitke i susretati se sa ilegalnim aktivnostima. Nemojte poticati ovaj sektor sa elementom Zemlje, nego koristite element Vode koji će smanjiti negativne energije Pet Duhova. Figurice četiri Nebeska Kralja su odlične za ovaj prostor, jer simboliziraju zaštitu od prevare, izdaje i zabijanja noža u leđa.
LIU SHA – Šest Ubojstava - JUGOZAPAD
Da bi suzbili lošu energiju Šest Ubojstava na jugozapadnom dijelu kuće ili stana postavite par tradicionalnih Kei Loons koji trebaju gledati u smjer jugozapada. Elemente zemlje izbjegavajte u ovom području, a možete staviti ostavu ili toalete u jugozapadu, jer ćete tako smanjiti lošu energiju Šest Ubojstava.
JUE MING – Potpuni gubitak - SJEVEROZAPAD
Ovaj sektor je osobna opasna zona, pa ga izbjegavajte pod svaku cijenu. Svakako smanjite elemente metala u sjeverozapadnom području, a u tu svrhu možete koristiti malu fontanu. Kristali su dobri također jer mogu upiti negativnu energiju ovog smjera.

Sponsored content


Nazad na vrh  Poruka [Strana 1 od 1]

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu

 
  •  

Free forum | © PunBB | Besplatan Forum međusobnog pomaganja | Signalizirajte zloupotrebu | Napraviti svoj blog