Dobro dosli!
Ulogujte se ili registrujte svoj nalog :)
DRAGI CLANOVI NAKON 10 GODINA RADA FORUM CE BITI UGASEN DO KRAJA 2015 GOD. OTVARANJE NOVOG FORUMA BICE NAJAVLJENO NA FB STRANICI https://www.facebook.com/Alex.astrology

Niste konektovani. Konektujte se i registrujte se

 » EZOTERIJA » Spiritualizam » feng shui » SPACE CLEARING

SPACE CLEARING

Ići dole  Poruka [Strana 1 od 1]

1default SPACE CLEARING taj 15/6/2009, 14:22

Jagodica

avatar
moderator
moderator
Srećna stanja jesu Yang stanja, koja idu iznutra ka spolja, ona su akutna - i traju kratko.
Yin stanja su, sa druge stane, duboka, teška i imaju tendenciju da dugo traju. Yin princip, tzv. ženski princip kreacije, predstavljaju strahovi, sumnje i tuga. Ovaj princip opisuje kretanje energije od spolja ka unutra (energija se povlači, isto kao što se to zimi dešava u prirodi).


SPACE CLEARING
Naš dom je metafora našeg življenja.
Skriveno od očiju javnosti, naš dom je tihi svedok naših teških trenutaka, slabosti i kriza. U njemu se izolujemo od kontakata - kada nam je usamljenost potrebna, bolujemo i žalimo, ili dajemo sebi oduška. Porodične kuće "pamte" velike strasti i možda iste takve odbojnosti, polet prve i ostalih ljubavi, kao i poneki rastanak. One pamte i bolesti i konačne rastanke, periode kriza i velikih iskušenja koja testiraju snagu ukućana i njihovu sposobnost preživljavanja. Naravno, one pamte i sreću venčanja i rođenja, uspehe u poslovima i srećna okupljanja.
Ipak, ovi srećni doga|aji ne ostavljaju toliko traga kao oni drugi, zato što njih lako podnosimo. I obično traju kraće, verovatno i zato što se protiv njih - ne borimo. U razumevanju ovih dešavanja, može nam pomoći objašnjenje principa Yina i Yanga, glavnih principa kineske filozofije. Yang je princip aktivnog, lakog i kratkotrajnog, tzv. muški princip kreacije. Srećna stanja jesu Yang stanja, koja idu iznutra ka spolja, ona su akutna - i traju kratko.
Yin stanja su, sa druge stane, duboka, teška i imaju tendenciju da dugo traju. Yin princip, tzv. žnski princip kreacije, predstavljaju strahovi, sumnje i tuga. Ovaj princip govori o energiji koja se kreće od spolja ka unutra (energija se povlači, isto kao što se to zimi dešava u prirodi).
Sam po sebi, život je Yang pojava, aktivna i promenljiva (i kratkotrajna). Sa druge strane, naš dom je Yin tvorevina, koja upija sve ono {to se u njemu dešava. Unutar doma, sve ono što je život, ima prirodu Yanga, dok su zidovi, tkanine i predmeti Yin prirode. Yin kvalitet je taj koji apsorbuje, tako da predmeti, materijali (itd.) upijaju naše strahove, sumnje i tugovanja. I zatim ih zrače nazad.
Šta je Space Clearing i kada se primenjuje?
Pošto stvari, uključujući i zidove, madrace i posteljinu, upijaju energiju, to spavanje na mestu gde je neko dugo bolovao može da izloži uticaju intenzivne Yin energije, pa senzitivne osobe na takvim mestima mogu da osete jak strah. I razvod, kao dug i bolan proces, ostavlja duboki energetski trag u prostoru (sumnje, strah od gubitka, bes, ogorčenje, itd. ). Periodi dugotrajnih problema, neuspeha i loše sreće takođe ostavljaju traga, kako u stanovima tako i u poslovnim prostorima. Što neko takvo stanje duže traje, to je kasnije teže izaći iz njega, ma kako da nam ne odgovara. Iako sve kulture odobravaju proces žaljenja povodom smrti dragih osoba, neki put taj proces traje toliko dugo da nas potpuno iscrpi. Kinezi imaju i poslovicu koja tim povodom kaže: "Neka ptice tuge lete oko vaše glave, ali ne dozvolite da saviju gnezdo u vašoj kosi".
Space Clearing, ili postupak pročišćenja energije u prostoru, primenjumemo po potrebi: dakle u toku ili nakon rastanaka, na kraju jednog životnog perioda (neuspeha npr.), ili naprosto onda kada želimo promenu. Preporučljivo je da se proces Space Clearinga obavlja bar jednom godišnje, najbolje krajem svake kalendarske ili lunarne godine .
Pročišćenje energije je svečani čin, pa je stoga za ovaj postupak potrebno pripremiti prvo prostor, a zatim i sebe. Priprema prostora se svodi na čišćenje i pranje, kao i izbacivanje starih i neupotrebljavanih stvari koje guše energiju. Nakon što se prostor pripremi, pristupa se ličnom pročišćenju. Eksperti iz ove oblasti preporučuju 20-minutno kupanje (zapravo natapanje) u kadi gde je prethodno rastvorena mešavina 1/2 kg morske soli i isto toliko sode bikarbone. So poseduje izraziti Yang kvalitet, te je stoga odličan i veoma pouzdan antidot svim Yin stanjima (tuga, strah, briga, bolest). Drugim rečima, so upija višak Yina (neko to zove "negativna energija").
Pre nego što se počne postupak pročišćenja energije u prostoru uz pomoć morske soli, potrebno je malo osetiti prostor, i ako je mogu}e definisati ŠTA JE TO od čega želimo da ga očistimo. Što je to jasnije, proces pro~i{}enja }e biti efikasniji. Ovde nam od pomoći može biti i kraći review prethodnih doga|aja. Nekada ovaj deo postupka može da se oduži, ali to nije loše - dajte sebi vremena koliko vam treba!
Nakon što ste definisali prethodni obrazac, iz centra prostora (odnosno svake prostorije), sa jasnom idejom o tome "da ću sada čistiti energiju svog prostora", so bacite unaokolo (krug je savršenstvo). U postupku Space Clearinga, svo vreme se vizualizuje da so upija "to i to", čak i kada se pušta da deluje. Nakon 10-tak minuta, prostor se usisa, iako se kod dugotrajnih boljki so može ostaviti da deluje i preko noći (u tom slučaju ne treba spavati u prostoriji).
Posvećivanje prostora novim kvalitetima
Sam postupak pro~i{}enja nije dovoljan: u ezoterijskim praksama se kaže da se na prazninu uvek hvata prljavština. Da se stari obrasci ne bi vratili, potrebno je jasno definisati ŠTA, U KOJE KVALITETE, želimo da posvetimo prostor. Da bismo lakše definisali željene kvalitete, najbolje je da sebi prvo odgovorimo na sledeće pitanje:
Šta je to što želim za sebe, šta je to što mi je potrebno?
Definisanje se mora obaviti u najjednostavnijoj i najpreciznijoj formi, dakle što kraćoj formulaciji, npr.: sreća, ljubav i zadovoljstvo. Ili: mir, sigurnost, zdravlje. Ili: prijateljstvo, razumevanje, sloga.
I ovaj je kvalitet (definisanje `eljenog obrasca), kao i prethodni (definisanje trenutnog obrasca), potrebno ranije definisati, zato što on spada u proces pripreme. U svakom slučaju, kada postane sasvim jasno šta je to što želite za sebe, to možete i glasno izgovoriti (u šta posve}ujete prostor). Zamislite kako se ta energija širi po prostoru i ispunjava ga, i ostanite u toj vizualizaciji desetak minuta.
I ... pazite šta tražite - može se desiti da to i dobijete!

preuzeto sa neta

Nazad na vrh  Poruka [Strana 1 od 1]

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu

 
  •  

Free forum | © PunBB | Besplatan Forum međusobnog pomaganja | Signalizirajte zloupotrebu | Besplatan blog